...

Jo Vally krijgt schlagerfestival-ster, André Hazes, Christoff, countryzanger Robby Longo en Laura Omloop werden toegevoegd aan de line-up

 

Jo Vally krijgt schlagerfestival-ster als 10e artiest

Jo Vally krijgt schlagerfestival-ster, André Hazes, Christoff, countryzanger Robby Longo en Laura Omloop werden toegevoegd. In pretpark Bobbejaanland kreeg Jo Vally, als 10de artiest, een Schlagerfestival-ster uitgereikt en dat door Bobby de mascotte. Ook Christoff en countryzanger Robby Longo waren van de partij. Samen met het jodelmeisje Laura Omloop (‘Zo Verliefd’) en André Hazes worden er vier nieuwe namen toegevoegd aan de ‘Wild Wild West’-editie van Het Schlagerfestival 2025, die op zaterdag 29 maart, zondag 30 maart en zaterdag 5 april plaatsvindt in de Trixxo Arena Hasselt. Het wordt een topeditie, want De Romeo’s, Laura Lynn, Yves Segers, Bram & Lennert, Willy Sommers, Jo Vally en Jan Smit werden eerder al aangekondigd.

Jo Vally met collega's Christoff & Robby Longo

Schlagerfestival-ster

Het was een zichtbaar geëmotioneerde Jo Vally die dankbaar zijn Schlagerfestival-ster in ontvangst nam voor zijn 5de deelname van volgend jaar. Na o.a. De Romeo’s, Willy Sommers, Bart Kaëll, Kürt Rogiers, Sam Gooris en Lindsay, is de 66-jarige populaire zanger uit Meise de 10de artiest die zijn eigen ster krijgt op de Walk of Fame aan de ingang van de Hasseltse Trixxo Arena. Inspelend op het countrythema kreeg Jo Vally zijn ster uitgereikt in het bekende Kempense pretpark Bobbejaanland. “Ik vind het schitterend. Net als mijn eerste gouden plaat, zijn dit erkenningen die je als artiest koestert. Het is een mooie waardering voor mijn carrière die ondertussen al meer dan 45 jaar duurt. In eigen land was ik één van de eerste artiesten die het Sportpaleis liet vollopen, iets waar ik nog steeds ontzettend trots op ben. Ik ben blij dat ik volgend jaar weer op Het Schlagerfestival sta en vooral ook erg benieuwd tussen welke collega-artiesten mijn ster gaat liggen”, zei Jo Vally met een knipoog.

Jo Vally met Schlagerfestival-ster

Hazes

Wie ook voor de sfeer zorgt is André Hazes. Na een paar jaar afwezigheid keert hij terug naar het grote Schlagerfestival-podium waar hij in het begin van z’n carrière ook zijn eerste grote stappen heeft gezet. “Het Schlagerfestival was één van de eerste grote dingen die ik mocht doen in Vlaanderen. Het is al jaren een vaste waarde. Ik vind het fijn dat ik opnieuw van de partij mag zijn en de mensen weer mag raken met mijn liedjes. Zodra ik ‘Leef’ inzet, weet ik dat Hasselt uit z’n dak gaat (lacht). Het is fijn om heel wat collega-artiesten terug te zien. Het is een warme, vertrouwde sfeer die rond het festival hangt. Het zijn dé grote optredens waar ik zelf ook ontzettend hard naar uitkijk”, zegt André Hazes.

Christoff

Naast Robby Longo wordt ook vaste waarde Christoff toegevoegd aan de line-up. Met o.a. ‘Zeven Zonden’‘Een Ster’ en ‘Sweet Caroline’ weet de populaire Oost-Vlaming als geen ander hoe hij het publiek moeiteloos kan bespelen. “Het is fijn om al jaren een vaste waarde te zijn op Het Schlagerfestival. De sfeer die er hangt bij het publiek, maar ook backstage bij de artiesten is uniek: zodra de spots aangaan en de band inzet, gebeurt er iets magisch. Ik vind het moeilijk om onder woorden te brengen, maar het is keer op keer speciaal en het went nooit”, zegt smaakmaker Christoff. Hij was niet alleen gekomen naar Bobbejaanland, maar had ook zijn petekindje Lisa-Marie meegebracht. “Een ideaal begin van de herfstvakantie. Wie ons kent, weet dat wij graag pretparken bezoeken. De Horse pedalo en de Speedy Bob waren al een voltreffer. Dat vonden we al geweldig”, voegt Christoff er lachend aan toe.

Robby Longo, Christoff en Lisa-Marie

Laura Omloop

Het Schlagerfestival 2025 pakt stevig uit, want ook de 25-jarige Laura Omloop is volgend jaar van de partij. Als tienjarige nam het jodelmeisje met ‘Zo Verliefd’ als jongste deel aan het Junior Eurovisiesongfestival. Met de albums ‘Verliefd’ (2010), ‘Wereld In Kleur’ (2011) en ‘Klaar Voor’ (2012) groeide ze uit tot één van de populairste jonge zangeressen in de Lage Landen. Laura won een Zomerhit en kreeg een MIA-nominatie in de categorie ‘Kidspop’. Met haar prachtig en veelzijdig stemgeluid is het meisje met Lierse roots klaar om hoge ogen te gooien op Het Schlagerfestival.

Robby Longo

Met de 42-jarige Robby Longo staat de bekendste countryzanger van Vlaanderen op het podium van Het Schlagerfestival 2025. De man met de cowboyhoed werd in 2012 bekend bij het brede publiek dankzij zijn finaleplaats in ‘The Voice Van Vlaanderen’. Eén jaar later verscheen zijn met goud en platina bekroonde debuutalbum ‘Country Man’. “Een uitnodiging voor Het Schlagerfestival met country als centraal thema doet evenveel deugd als een MIA of Zomerhit-nominatie, zaken die mij in het verleden ook te beurt zijn gevallen. Om maar te zeggen hoe blij ik ben. Wat me zo aanspreekt in country? De muziek en de teksten gaan over de belangrijke dingen des levens. Het is heel herkenbaar”, zegt de Schriekenaar die zijn muzikale carrière nog steeds combineert met een job als vrachtwagenchauffeur.

Met de toevoeging van countryzanger Robby Longo, Christoff, Laura Omloop en André Hazes is de affiche van Het Schlagerfestival zo goed als compleet. “De ticketverkoop gaat harder dan de voorbije jaren en met het toevoegen van vier nieuwe topnamen verwachten we nog meer belangstelling. Met drie data is snel zijn inderdaad de boodschap”, zegt de organisatie.

Schlagerfestival met volledige line up

Het Schlagerfestival 2025 vindt plaats op 29, 30 maart en 5 april 2025 in de Trixxo Arena Hasselt, met optredens van De Romeo’s, Laura Lynn, Christoff, Willy Sommers, Jo Vally, Yves Segers, Bram & Lennert, Robby Longo, Laura Omloop, Jan Smit en André HazesKürt Rogiers verzorgt samen met de liveband de omkadering. Tickets en info www.hetschlagerfestival.be

Foto’s: House of Entertainment.