...

InterClassics Brussels maakt zich klaar voor een topeditie

Interclassics 9e editie

InterClassics Brussels maakt zich klaar voor een topeditie met o.a. de viering van 110 jaar Maserati, exclusieve Barnfinds en liveradio. Autoliefhebbers kijken opnieuw rijkhalzend uit naar het weekend van vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 november 2024 wanneer je in de Brusselse Heyzelpaleizen 4, 5, 6 en de Patio weer terecht kan voor de 9de editie van InterClassics Brussel. Met meer dan 40.000 vierkante meter young- en oldtimmers, classic- en supercars is het één van de grootste indoor autobeurzen. Dit jaar viert InterClassics Brussel de 110de verjaardag van het Italiaanse luxe sportwagenmerk Maserati. Van een exclusieve James Bond-wagen waar Roger Moore nog mee heeft gereden.

Barnfind Classic Cars of vooroorloogse auto’s

Zelfs tot een uitgebreide collectie van Barnfind Classic Cars of vooroorloogse auto’s. Dat en nog veel meer vind je op de komende InterClassic Brussels. Vorig jaar vonden bijna 27.000 bezoekers de weg, een nieuw record, en verwisselden een pak auto’s van eigenaar. Op zaterdag 16 november 2024 is er tussen 8 en 10 uur een liveuitzending van het populaire Radio2-programma ‘De Weekwatchers’ met Ruben Van Gucht dat je ook live kan bekijken op VRT 1. Kers op de taart is de nominatie van InterClassics Brussels voor de ‘Best Historic Motoring Event’, de meest prestigieuze prijs in de classic wereld die binnenkort wordt uitgereikt in Engeland tijdens de Historic Motoring Awards. 

Maserati

Met nu al een sterke voorverkoop én nieuwe standhouders blijft het verhaal van InterClassics groeien. Niet alleen in Maastricht, maar ook in Brussel is dit dé beurs voor de autoliefhebbers, maar ook voor gezinnen en verzamelaars. “De viering van Maserati, het Italiaanse luxe- en sportwagenmerk dat 110 jaar bestaat is dit jaar het centrale beursthema. Op de indrukwekkend aangeklede Maserati expositie kom je alles te weten over de geschiedenis en achtergrond van dit iconische merk. We brengen een 20-tal iconische sport- en racewagens samen met een gezamenlijke verzekeringswaarde van bijna 40 miljoen euro ”, zegt Interclassics beursmanager Erik Panis.

Topniveau

Naast Maserati is het aanbod op InterClassics Brussels weer van een topniveau. “In het weekend van 15, 16 en 17 november 2024 vind je op InterClassics Brussels een oogverblindende, uitgebreide collectie van Maserati. Door de samenwerking met diverse autoimporteurs hebben we opnieuw een zeer kwalitatief aanbod. LotusDonkervoortKTMAlpina en Aston Martin zijn er wederom bij, net als de wagencollectie van D’Ieteren die bestaat uit o.a. Bentley, LamborghiniPorsche, maar ook Skoda, Microlino, Bugatti, SeatVolkswagen en Audi”, zegt Erik Panis.

James Bond

Meer dan ooit biedt InterClassics een gevarieerd aanbod van wagens. Zo vind je tussen de glimmende cars nog eentje waarmee voormalig James Bond-acteur  Roger Moore heeft rondgereden. Bijzonder is de uitgebreide stand van Barnfinds uit Amerika. Lierenaar Rudi Joris (JWS Classic Cars) presenteert ze in Paleis 5, inclusief het stof en omringd met de nodige strobalen. Historic Competition Service uit de Antwerpse deelgemeente Wommelgem vult dit jaar haar grootste beursstand tot nu toe in met vooroorlogse auto’s, maar ook historische racewagens waar de groten der aarde nog mee hebben geraced.

Christine

Nog drie blikvangers zijn de racewagens van de voormalige Belgische rallypilote ‘Christine’ Beckers. De zesvoudige Belgische kampioene was vorig jaar eregaste op InterClassics Brussels. Dankzij de samenwerking met Auto Club Ouest, de mensen achter o.a. De 24 uur van Le Mans, kan het publiek genieten van drie exclusieve topwagens van ‘Christine’ waaronder de Arrows Formule 1 auto van Thierry Boutsen waarmee zij de oudste coureur in een F1 auto ooit werd.

Best Historic Motoring Event

InterClassics Brussels is bijzonder vereerd en trots dat ze genomineerd zijn voor de ‘Best Historic Motoring Event’. “Binnen de classic wereld is dit de meest prestigieuze prijs die je kan winnen en die jaarlijks in Londen wordt uitgereikt op de Historic Motoring Awards. Het is de eerste keer voor een Belgische autobeurs die in één adem genoemd wordt met Pebble Beach Concours D’Elegance in Californië (US)Rétromobile Paris (F) en Salon Privé in Oxfordshire (UK). 

We spreken over zo’n hoogstaand, internationaal niveau. We hebben de nominatie te danken aan het ‘100 jaar Le Mans’-beursthema wat we vorig jaar uitgebreid in beeld hebben gebracht door in de Patio het legendarische circuit na te bouwen. Dit jaar doen we dat opnieuw, maar staat de 110de verjaardag van Maserati centraal. Tussen dergelijke namen blijven we realistisch, maar het zou geweldig zijn én uniek mochten we de ‘Best Historic Motoring Event’-prijs kunnen pakken”, zegt Erik Panis. De uitreiking vindt kort na InterClassics Brussels plaats. 

Ruben Van Gucht

Voor voorpret richting de 9de editie van InterClassics Brussels moet je de komende weken bij Radio Bene zijn waar autoliefhebber Guy De Pré vooruitblikt in een aparte radiorubriek aan de hand van de sterke verhalen achter de wagens. Op zaterdag 16 november 2024 is Radio2 te gast op de beurs met een live uitzending van ‘De Weekwatchers’. Ruben Van Gucht ontvangt die ochtend een aantal bekende gasten terwijl ze samen tussen de classic cars ontbijten met de luisteraars. De uitzending wordt live uitgezonden op radio en televisie (VRT 1).

Beleving

Bij InterClassics Brussels draait het om de beleving. Zo is belangenvereniging BEHVA opnieuw nadrukkelijk aanwezig met een aparte village waar ze actuele thema’s in de kijker zetten. Op donderdagavond start de beurs met een exclusieve Preview Night. Samen met de Brusselse tweesterrenchef David Martin genieten we van een bijzonder diner op een unieke plek, omringt met de mooiste classic cars. Een topavond die jaar na jaar blijft groeien. Dat is ook de algemene teneur en tendens, want met InterClassics blijven we investeren waardoor we steeds een ruimer publiek samenbrengen met de beste standhouders. Voor de liefhebbers, de kenners en de gezinnen zijn we het walhalla voor wie houdt van auto’s met karakter en een roemrijke geschiedenis”, zegt Erik Panis.

Particuliere verkopers

De steeds populairder wordende particuliere verkoop maakt opnieuw een terugkeer. Samen met de nieuwe Belgische online occasionpartij Youcar.be worden auto’s tot 2005 aangeboden in Paleis 4. Tegen een vergoeding kan je nog altijd je auto te koop aanbieden tijdens de beurs, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

De 9de InterClassics Classic Car Show Brussel vindt plaats op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 november 2024 in de Heyzelpaleizen 4, 5, 6 en de Patio van Brussels Expo. Tickets en info vind je op www.interclassics.events

Interclassics 2024