...

De Romeo’s verrassen met ‘That’s Ok!’ en hun nieuwe ‘Close-Up’ theatertournee

De Romeo’s verrassen

De Romeo’s verrassen met ‘That’s Ok!’ en hun nieuwe ‘Close-Up’ theatertournee. Vlaanderen kent De Romeo’s vooral als één van de hardstwerkende boybands die zorgen voor veel sfeer en ambiance. Overal waar ze komen wordt er luidkeels meegezongen met ‘Viva De Romeo’s’. Naast hun stemmige feesthits hebben Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi ook nog een andere kant die ze graag belichten in hun nieuwe ‘Close-Up’ theatertournee. In een nostalgisch sprankelende show ligt de focus op weergaloze, bekende close-harmony’s uit de 50’s en 60’s. Denk aan de grootste hits van o.a. The Beatles, The Everly Brothers of Simon & Garfunkel. De Romeo’s spelen niet alleen bekende nummers en medley’s, op hun setlijst staat ook de gloednieuwe single ‘That’s Ok!’. Het is een originele, verrassende Engelstalige song die aanstaande vrijdag 18 oktober 2024 digitaal verschijnt. Met die track, die zo uit de tijdgeest van de jaren vijftig en zestig kan worden weggeplukt, geven De Romeo’s meteen ook een stevig voorsmaakje van wat je kan verwachten van hun ‘Close-Up’-concerten.

De Romeo's Thats Ok

20 jaar

De Romeo’s bestaan 20 jaar en dat vieren ze dit en volgend jaar met de gloednieuwe single ‘That’s Ok!’ en hun nagelnieuwe ‘Close-Up’-theatertournee. “Close-harmony of ‘meerstemmige muziek’ is iets wat wij alle drie goed vinden en enorm weten te appreciëren. Je vindt dat terug in de muziek van o.a. The TemptationsCliff Richard en The Monkees, om er maar een paar te noemen. Heel bijzonder wat die artiesten in de jaren vijftig en zestig al deden met hun stemmen. Na al die jaren klinkt ‘I’m A Believer’ van The Monkees nog steeds even straf als ‘Bye Bye Love’ van The Everly Brothers. Het lijkt wel of de tand des tijds geen impact heeft op die klassiekers. De grote uitdaging bij zo’n nummers ligt in handen van de producer. Voor diegene die achter de studioknoppen zit, is het een grote uitdaging om al die close-harmony stemmen goed te krijgen in een toffe mix. Geloof me, dat is zweten”, zegt Chris Van Tongelen lachend.

Close-harmony en live instrumenten

Diezelfde gebalanceerde mix van close-harmony en live instrumenten hebben De Romeo’s ook verkregen in hun gloednieuwe single ‘That’s Ok!’. “In het Engels, omdat het past in de sfeer van onze tournee. Het is ook weer terug naar de basis. De eerste nummers die we met De Romeo’s uitbrachten waren ook Engelstalig”, gaat Gunther Levi verder. ‘”That’s Ok!’ is een frisse popsong en een mooi visitekaartje van wat je te horen krijgt als je naar onze ‘Close-Up’-theaterconcerten komt kijken. Tussen de hitmedley’s en klassiekers is dit inderdaad het enige, gloednieuwe nummer dat een plek kreeg op de setlijst. Met de typische sfeer van The Mavericks in het achterhoofd is ‘That’s Ok!’ een aanstekelijke, tijdloze feelgood song die je zo hoort voorbijkomen op de radio en spontaan meezingt”, zegt Davy Gilles. Samen met producer Edwin de Groot, bekend van het succesvolle Nederlandse tv-programma Beste Zangers, componeerde Davy de muziek voor ‘That’s Ok!’.

De muziek uit de 50’s en 60’s liggen ons nauw aan het hart en roepen spontaan verhalen en warme herinneringen op aan vroeger. Ik denk dan aan de tijd dat mijn vader met zijn twee broers in een orkest speelde en dit repertoire voorbijkwam. Ik ben inderdaad opgegroeid met muziek uit die tijd. Dat was ook de aanleiding waarom we met Sasha & Davy in het verleden het succesvolle ‘In The Jukebox’-album hebben uitgebracht. Met de Eddie Hodges-klassieker ‘I’m Gonna Knock On Your Door’, die ook in onze nieuwe theatertournee zit, heeft Gunther Levi nog deelgenomen aan de VTM Soundmixshow. In het café van de ouders van Chris Van Tongelen stond vroeger een jukebox. Om maar te zeggen dat we alle drie een sterk verhaal hebben en vooral ook veel affiniteit met de muziek uit de 50’s en 60’s die de rode draad is van onze ‘Close-Up’ theatertournee. De nieuwe single ‘That’s Ok!’ is dan ook een soort van bindingsmiddel. Het is een originele, verbindende track die perfect past in het totale repertroire dat we spelen. Met deze tournee krijgen we ook de kans om ons eens van een andere kant te laten zien en horen”, sluit Davy Gilles het gesprek af.

Vanaf vrijdag 15 november 2024 kan je in SILT (Middelkerke) gaan kijken naar de ‘Close-Up’ theatertournee van De Romeo’s. Tot en met maart spelen ze nog in Lier, Westerlo, Zele, Heist-op-den-Berg, Diksmuide en Beersel. De nieuwe single ‘That’s Ok!’ is vanaf vrijdag 18 oktober 2024 digitaal beschikbaar.

That’s Ok!, de nieuwe single van De Romeo’s, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.