...

Open Vld zet leden van Vrij Ranst uit de partij

Open Vld zet leden van Vrij Ranst uit de partij

Open Vld zet leden van Vrij Ranst uit de partij: “Wij werken niet samen met Vlaams-Belang”

Op zaterdag 19 oktober werd aangekondigd dat Vrij Ranst een bestuursakkoord heeft bereikt met Vlaams Belang. Daarmee wordt het cordon sanitair gebroken. “Als Open Vld zijn we altijd duidelijk geweest over samenwerken met Vlaams Belang: niet met ons”, zegt partijvoorzitter van Open Vld Eva De Bleeker.

Niet op de hoogte

Het bestuursakkoord dat bereikt werd tussen Vrij Ranst en Vlaams Belang, kwam er zonder samenspraak met Open Vld. Op de lijst van Vrij Ranst staan enkele Open Vld’ers. “In de afgelopen jaren was er al nauwelijks contact tussen Open Vld en Vrij Ranst. Ik vernam dus net zoals iedereen in de pers dat Vrij Ranst gaat samenwerken met Vlaams Belang. Dit bestuursakkoord werd bereikt zonder ons medeweten”, benadrukt Eva De Bleeker.

Leden worden uit de partij gezet

De statuten van Open Vld zijn duidelijk over samenwerken met Vlaams Belang: “Mandatarissen van Open Vld zullen onder geen enkele vorm samenwerken met partijen of groeperingen die doelstellingen nastreven die strijdig zijn met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.”

Eva De Bleeker besluit: “Onze statuten zijn duidelijk over samenwerken met Vlaams Belang. Ik heb reeds de statutaire commissie gevraagd om de procedure op te starten om alle leden van Vrij Ranst, die een partijkaart hebben van Open Vld, uit de partij te zetten. Wij distantiëren ons van Vrij Ranst. Laat dat duidelijk zijn.”