...

Kate Ryan (44) in nieuwe Schone Vrouwen podcastaflevering

Kate Ryan in nieuwe podcast

Kate Ryan (44) in nieuwe Schone Vrouwen podcastaflevering: “Ik doe al botox sinds mijn 29ste” Kate Ryan, een Vlaams muziekicoon, behoeft nauwelijks nog introductie. De Limburgse zangeres, die in 2006 België vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival, werd bekend met monsterhits als ‘Désenchantée’ en ‘Ella Elle L A’ én die de legendarisch kniezwengel in het leven riep, is deze maand te gast in de Schone Vrouwen podcast. In het gesprek vertelt ze bloedeerlijk over haar beautyrituelen – zoals het gebruik van botox sinds haar 29ste en haar voorkeur voor mannenparfum – maar ook over diepere onderwerpen, zoals haar eetstoornis en het verlies van haar moeder op jonge leeftijd. Voor de Limburgse Kate Ryan (44) wordt 2025 een heel bijzonder jaar. Dan viert ze haar 25-jarige carrière. Wat ze juist in petto heeft voor de fans, daar wil ze nog niets over kwijt, zo zegt ze zelf in de nieuwste Schone Vrouwenpodcastaflevering.

Kate Ryan Schoonste Vrouwen podcast

Liever mannenparfum dan vrouwenparfum

Katrien Verbeeck, de vrouw achter de artieste, liet tijdens dat gesprek in haar leven en haar hart kijken. Zo komt de luisteraar bijvoorbeeld te weten dat ze liever mannenparfum heeft dan vrouwenparfum, want dat vindt ze fleuriger, en dat ze sinds haar 29ste al aan botox doet, omdat ze haar ooit heeft laten vertellen dat hoe vroeger je begint, hoe beter. Maar net als die mythe, had ze vroeger ook nog andere ongezonde gewoonten: “Vroeger was ik een echte zonneklopper, het kon niet op. Ook onder de zonnebank lag ik uren te bakken en braden. Verschrikkelijk slecht, maar toen was ik me nog van geen kwaad bewust. Dan heb ik eens een huidanalyse laten doen en bleek ik wel wat schade te hebben opgelopen. Met de juiste behandeling is dat gelukkig wel vrij goed hersteld. Nu kom ik nog amper in de zon en gebruik ik zelfbruiner.”

Verloor haar moeder aan kanker

Kate Ryan is natuurlijk op zeer jonge leeftijd in de showbizzwereld gestapt, wat soms de nodige druk met zich meebracht. Toen ze ons land vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival in 2006, had ze net een paar zware jaren achter de rug: “Vroeger worstelde ik met een eetstoornis, een combinatie van boulimie en anorexia. Dat was op een bepaald moment zo erg, dat ik in 2004 voor 4 maanden in opname ben geweest. Een heel pittige periode in mijn leven, maar ik heb er ook veel uit geleerd. Ik zou het ook aan iedereen aanraden die met een eetstoornis of depressie kampt. Laat je helpen en spreek erover.” Dat is niet de enige woelige periode geweest in het leven van Katrien. Op 21-jarige leeftijd verloor ze haar moeder aan kanker, terwijl haar broer pas 6 jaar was. Een grote klap voor het gezin en een angst die ze jarenlang meedroeg. Tot nu: “Mijn moeder was slechts 43 jaar toen ze overleed. Dat is even oud als ik nu ben, dus ik heb dat getal nu overstegen.

Trouwe fanbase

Ik had altijd erg veel schrik om ook maar zo oud te worden. In de jaren voor mijn 43ste dacht ik echt dat het dan zou stoppen. Dat gaf me een zwaarte. Nu ik daardoor ben en die leeftijd gepasseerd is – en ik natuurlijk kerngezond ben – ben ik wel opgelucht.” Gelukkig heeft Kate Ryan altijd veel gehad aan haar trouwe fanbase. “Ik probeer er altijd te zijn voor mijn fans. Ze reizen soms de hele wereld mee rond, zitten uren in de trein of de auto om mij te zien optreden. Het minste wat ik dan kan doen is een uurtje tijd maken voor hen. Ik laat hen dan backstage komen en dan praten we even. Het is altijd een groepje Poolse fans, echte ‘die hards’. Ik ken die mensen al bijna vanaf het begin van mijn carrière, 25 jaar dus. Op den duur ontstaat er een soort vriendschap en het zijn zulke lieve mensen”, vertelt Kate Ryan.

Podcast Schone Vrouwen

De volledige aflevering met Kate Ryan is vanaf nu te beluistern via http://rigorgeous.lnk.to/schonevrouwen. Daar zijn ook tal van andere interessante Schone Vrouwen te vinden, zoals Eveline Hoste en Veronique De Kock én ook Schone Man Alexander Hendrickx.