...

‘De Sage van het Ros Beiaard’ naar Oktoberhallen Wieze

De Sage van het Ros Beiaard

‘De Sage van het Ros Beiaard’ naar Oktoberhallen Wieze een groots theaterspektakel door een Dendermonds productiehuis. Vanaf 26 september 2025 presenteert het Dendermondse productiehuis Camerata Productions vzw het grootse theaterspektakel ‘De Sage van het Ros Beiaard’ in de Oktoberhallen te Wieze. Meer dan 80 acteurs, ruiters, dansers en figuranten zullen in deze legendarische locatie, waar er speciaal voor deze voorstellingen een grote tribune gebouwd zal worden.

De Sage Van Het Ros Beiaard Stijn De Wolf (regie & scenario) - Joris Verschueren (gedelegeerd producent)

Een historische evocatie

Een historische evocatie rond de middeleeuwse sage van het Ros Beiaard en de Vier Heemskinderen op de planken brengen. De absolute topcast van dit spektakel zal bestaan uit een mix van enkele zeer gekende namen én lokale helden. In de bekwame handen van regisseur Stijn De Wolf, muzikaal leider Geert Baetens en choreografe Ingrid Coppieters belooft dit nu al een overweldigende voorstelling te worden met nieuw gecomponeerde muziekprachtige kostuums, een uniek decor en tal van speciale effecten!

“De plannen om een theateradaptatie te maken rond de sage van het Ros Beiaard en de vier Heemskinderen koesteren we al meer dan 10 jaar. Lokaal erfgoed aanwenden om een universeel verhaal te vertellen en hiervoor een brede groep van mensen met elkaar te verbinden door cultuur, is onze motivatie. Iedereen is dan ook meer dan welkom om dit spektakel mee te beleven en vorm te geven.”
– Joris Verschueren, gedelegeerd producent –

‘De Sage van het Ros Beiaard’ is de opvolger van het bejubelde theaterspektakel ‘Karmeliet’ dat Camerata Productions vzw in 2018 met overdonderend succes bracht aan het kasteel van Opdorp. ‘De Sage van het Ros Beiaard’ speelt vanaf 26 september 2025 tot en met 5 oktober 2025 in de Oktoberhallen te Wieze. Tickets & info: rosbeiaardspektakel.be 

De Sage Van Het Ros Beiaard Oktoberhallen Wieze

Het verhaal in het kort:

De jonge Reynout wordt als onervaren ridder samen met zijn broers ingezet in de oorlog tussen zijn vader heer Aymon en Karel De Grote. Vol goede bedoelingen trekken ze ten strijde, maar wanneer ze met de drieste waarheid van het slagveld worden geconfronteerd, beseffen ze al snel dat ze evenveel te winnen als te verliezen hebben. Want hoeveel offer je op om je idealen te bekomen?

Audities in stadhuis Dendermonde

Voor enkele rollen in dit spektakel (o.a. hoofdrollen Reynout en Clarisse) wordt er nog op zoek gegaan naar jonge, getalenteerde acteurs (V, X, M) tussen de 15 en 22 jaar. Voor deze rollen wordt er in het stadhuis van Dendermonde een eerste ronde castings gehouden op zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2024. Meer info en aanmelden kan HIER. Daarnaast wordt er ook gezocht naar een  grote groep van enthousiaste dansers en leuke figuranten. Iedereen tussen 5 en 95 jaar wordt verwelkomd om deel uit te maken van dit unieke project. Meer info en aanmelden kan HIER.

De Sage Van Het Ros Beiaard

Regie & scenario: Stijn De Wolf
Scenario: Wout Stallaert
Staging & choreografie: Ingrid Coppieters
Componisten: Pieter Van Baeveghem & Bert Van Weyenbergh
Muzikale leiding: Geert Baetens

Scenografie: Yannic Duchateau
Lichtontwerp: Laurens van Henden
Geluidsontwerp: TWIN4U
Ontwerp kap & grime: Sara Joris

Logo Camerata Productions