...

Tips voor het kiezen van een Bloeddrukmeter voor thuisgebruik

Tips voor het kiezen van een Bloeddrukmeter voor thuisgebruik

Tips voor het kiezen van een Bloeddrukmeter voor thuisgebruik

Bijna iedereen met hoge bloeddruk zou een bloeddrukmeter voor thuis moeten hebben. Een bloeddrukmeter voor thuis kan u helpen uw bloeddruk in een comfortabele omgeving in de gaten te houden. Plus, als u medicijnen gebruikt, zorgt het ervoor dat het werkt en waarschuwt het u voor een gezondheidsprobleem als dat zich voordoet. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het kiezen van een goede monitor.

Verschillende type monitoren

De twee meest populaire soorten bloeddrukmeters voor thuisgebruik op de markt zijn tegenwoordig (elektrische) automatische armmonitors en automatische polsmonitors.

Met een automatische armmonitor wikkelt u eenvoudigweg de manchet om uw biceps en met één druk op de knop blaast en laat u de manchet automatisch leeglopen, zodat u binnen enkele seconden uw bloeddrukmeting op de etalage kunt aflezen.

Polsmonitoren werken op dezelfde manier, behalve dat ze zich aan de pols hechten. Polsmonitoren zijn ook kleiner en iets comfortabeler in het gebruik dan de armmonitoren, maar ze hebben de neiging om iets minder nauwkeurig te zijn.

Om u te helpen de beste monitor voor u te kiezen, zijn er verschillende dingen die u moet controleren:

  1. Passend: Het gebruik van een manchet die de verkeerde maat heeft kan resulteren in een slechte aflezing. De meeste armmodellen hebben twee maten of een verstelbare manchet die bij de meeste mensen past. Zorg ervoor dat uw keuze past bij de omtrek van uw bovenarm.
  2. Nauwkeurigheid: Controleer de verpakking om er zeker van te zijn dat de monitor onafhankelijk is getest en gevalideerd op nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. U kunt een lijst met gevalideerde monitoren bekijken op dableducational.org.
  3. Gebruiksgemak: Zorg ervoor dat de display op de monitor goed leesbaar en begrijpelijk is en dat de knoppen groot genoeg zijn. De aanwijzingen voor het aanbrengen van de manchet en de bediening van de monitor moeten duidelijk zijn.
  4. Extra functies: Veel monitoren hebben extra functies zoals onregelmatige hartslagdetectie die controleert op hartritmestoornissen en andere afwijkingen; een risicocategorie-indicator die u vertelt of uw bloeddruk zich in het hoge bereik bevindt; een functie voor het meten van gegevens waarmee u meerdere metingen kunt uitvoeren en een algemeen gemiddelde kunt krijgen; geheugen voor meerdere gebruikers waarmee u eerdere metingen kunt opslaan; en computeraansluitingen zodat u de gegevens naar uw computer kunt downloaden.
  5. Draagbaarheid: Als u van plan bent uw monitor mee te nemen op reis, zoek dan een monitor met een draagtas.

Waar koop je jouw bloeddrukmeter?

Bloeddrukmeters zijn te vinden bij apotheken, medische winkels of online, en je hebt geen recept nodig om er een te kopen. De prijs zal meestal variëren van €30 tot €120 of meer.

Nadat u een monitor hebt gekocht, is het een goed idee om hem mee te nemen naar het kantoor van uw arts, zodat deze de nauwkeurigheid ervan kan controleren en u de juiste technieken voor het gebruik ervan kan leren.