GENT – De Gentse student-ondernemer, Isabel Rosendor, wil het taboe van de menstruerende vrouw doorbreken. Al te vaak worden menstruerende vrouwen met praktische problemen geconfronteerd. Een gebruikt maandverband of tampon gooi je niet in het toilet. Dit is milieuverontreinigend en zorgde al voor menige vervelende opstopping. Maar wat doe je dan wel, indien je geen vuilbakje om je heen ziet staan?
In talrijke situaties zijn vrouwen zeer creatief om hun gebruikt maandverband of tampon te kunnen weggooien. Vele vrouwen ondervinden dit praktische probleem maandelijks, maar weinigen praten erover. Isabel Rosendor wil eindelijk verandering en is de trotse uitvinder van een degelijke en vrouwvriendelijke oplossing. Deze jonge onderneemster ontwikkelde de Cusshi zakjes. Deze innovatieve zakjes zijn elegant, milieuvriendelijk, sluiten geurtjes perfect af en lekken niet.
“Voor hondendrollen bestaan er talloze zakjes , voor gebruikte maandverbanden en tampons is het aanbod schrijnend, “aldus Isabel Rosendor. Ze doorbrak het taboe en besprak dit probleem met vele vrouwen. “Je zou versteld staan hoeveel vrouwen een gebruikt tampon of maandverband in wat toiletpapier moeten draaien en meedragen in de jaszak of handtas, wanhopig op zoek naar een verlossend vuilbakje. ”
“De menstruatiepijnen kunnen we niet wegnemen, de pijnlijke situaties wel. ”
Het menstrueren is een heel normaal en natuurlijk proces, dat nieuw menselijk leven mogelijk maakt. Helaas is het nog steeds het middelpunt van spot , schaamte en ongemakkelijkheid. Zelfs vrouwen onder elkaar ontwijken dit onderwerp. “Wij, vrouwen, aanvaarden de schaamte en ongemakken niet meer. Met de Cusshi zakjes willen we een discrete en vrouwvriendelijke oplossing bieden.”
Met een heuse crowdfundingcampagne op Indiegogo wil Rosendor tegen de zomer de Cusshi zakjes op de markt brengen. “Ik wil heel graag een positieve boodschap overbrengen naar vrouwen en mannen. Daar ga ik voor!” zegt de jonge onderneemster. Haar taboedoorbrekend idee won onlangs de ‘Pitch van Gent’. Ook op Q-music hielp Kürt Rogiers het taboe over dit menstruatieprobleem te doorbreken in een interview met haar.
“Schaamrood komt ons nog te spontaan op de wangen, als we eraan denken dat moeders, dochters en zussen menstrueren. Met deze campagne zoek ik de hulp van vele vrouwen en mannen om dit taboe te helpen doorbreken. ”
Meer informatie vind je op www.Cusshi.com