Guten Appetit in de Zwitserse bergen
Guten Appetit: Een culinaire reis in de Zwitserse bergen. Njam! en Proximus presenteren met trots het gloednieuwe programma ‘Guten Appetit’. Topchefs Wim Ballieu en Jeroen De Pauw nodigden zes bekende Vlamingen uit voor een week vol gastronomie, nostalgie en hartverwarmende verhalen in een luxueuze chalet middenin de adembenemende Zwitserse bergen. Dit unieke programma gaat op 11 december in première op njam! en op 14 december op Pickx+ en belooft kijkers mee te nemen op een onvergetelijke reis.
Zes gasten
De zes gasten van Guten Appetit – Ronny Mosuse, Elke Vanelderen, Dany Verstraeten, An Miller, Ine Beyen en Hakim Chatar – worden culinair in de watten gelegd door Wim en Jeroen, die hen elke dag verrassen met heerlijke gerechten geïnspireerd op hun favoriete smaken en dierbare herinneringen. Naast culinaire hoogstandjes staan er bijzondere activiteiten op het programma: van alpencurling en parapenten tot intieme muziekoptredens en Zwitsers vlaggenzwaaien. Elke aflevering draait om één gast, wiens unieke verhaal centraal staat.
Aflevering 1 – Ronny Mosuse
Dat Ronny een muzikale duizendpoot is, wisten we al lang. Maar in zijn aflevering van Guten Appetit deelt hij ook pakkende verhalen over zijn jeugdjaren in pleeggezinnen en tehuizen. Gelukkig vond hij altijd een uitweg in muziek. Hij ontroert iedereen met een intieme versie van “When She Goes Nana” in een bootje in een feeëriek ondergronds meer en zorgt voor kippenvel bij Wim, An en Ine. Wim en Jeroen verrassen hem verder nog met een Zwitserse alpenhoorn-initiatiesessie, met een portie spek met eieren als lunch én consommé en een feestelijk vleesfondue-diner als feestmaal. Kortom een lach, een traan én heerlijk eten van de chefs!
Aflevering 2 – Elke Vanelderen
Na jaren uit de schijnwerpers stapt Elke voor Guten Appetit weer even in de spotlights. Ze deelt met Wim en Jeroen openhartig hoe het met haar gaat en waar ze nu zoal mee bezig is. Ze trakteert iedereen op haar zelfgemaakte keramiek om de dag te starten. Daarna staat er een stevige wandeling op het programma, want dat doet Elke het liefst drie keer per week. Jeroen eert haar Limburgse roots tijdens de lunch met Zwitserse peren en geitenkaas in een krokante salade. Haar dag sluit af met een blinde wijnproeverij met een prachtig Zwitsers berglandschap in de achtergrond. Het diner? Een perfect gebakken rosbief met haar favoriete cuisson: ‘à point plus’, met een slagroomtaart als zoete afsluiter.
Aflevering 3 – Dany Verstraeten
Hoewel het nieuwsanker officieel met pensioen is, is stilzitten niet zijn ding. Hij blikt in zijn aflevering van Guten Appetit nog even terug op zijn carrière en neemt de groep mee op een nostalgische reis door zijn jeugd met verhalen over Congo en zijn liefde voor Italië. Wim organiseert een initiatie curling voor hem en de groep terwijl Jeroen voor een Italiaanse lunch van risotto met truffel op maat van Dany zorgt. Daarna zet Jeroen een luxe-wandeling naar een idyllisch plekje in de bergen op het programma en voorziet Wim een Italiaanse cocktail met hapjes en een echte gehaktbrood-klassieker als feestmaal. Een dag vol gezelligheid en heerlijke smaken.
Aflevering 4 – An Miller
Actrice An Miller wordt vanaf de vroege ochtend verwend door onze chefs van Gute Appetit met champagne en kaviaar in de jacuzzi. Daarna neemt Wim haar en de andere dames mee voor een snelcursus Zwitsers vlaggenzwaaien in de bergen in de hoop dat de voormalige prima ballerina in haar de choreo kan onthouden. Daarna overwint ze samen met Jeroen en de heren haar angst voor koeien tijdens een hilarische melkervaring. Ze wordt ook culinair verwend met een lunch van gegrilde Fruits de Mer en later nog een feestelijke raclette met een tafel vol side dishes als feestmaal die ze afsluiten met An haar favoriete guilty pleasures in één dessert: Dame Blanche met wafeltjes.
Aflevering 5 – Ine Beyen
Jeroen waagt zich met voormalig profwielrenster en sportcommentator Ine Beyen op e-mountainbike tocht door de bergen. Kan het gezelschap haar bijhouden? Tussen de hellingen door vertelt Ine over haar jonge jaren als topsporter en de offers die ze daarvoor bracht. Wim bereidt ondertussen een voor haar nostalgische lunch met groene patatjes en worst zoals de Bomma ze maakte. Daarna gaat hij samen met haar en Hakim de hoogte in tijdens een parapente-avontuur boven de bergen met de zon in hun kielzog. Als eerbetoon aan haar wielercarrière serveert Jeroen voor één keer geen Coq au Vin maar Chick ‘O Wine, speciaal voor deze straffe madam.
Aflevering 6 – Hakim Chatar
Last, but not least: de creatieve alleskunner Hakim Chatar. Opgegroeid in een Marokkaans gezin met een vader die een platenkast had om U tegen te zeggen. De chefs starten de dag dan ook met een streepje muziek en hebben daarvoor iemand heel speciaal uitgenodigd… Wim heeft speciaal voor DJ Hakimm een muzikale jodelworkshop georganiseerd die al snel uitdraait in een videoclip. Daarna trakteert Jeroen hem op een portie comfort food: frietjes Deluxe Hakim Chatar style. Daarna probeert de chef van Guten Appetit hem nog een laatste keer te overtuigen van de charmes van wandelen. Hij heeft daarvoor een afspraak met het schattigste symbool van Zwitserland: de Sint-Bernardhond. Zo eindigt de laatste Guten Appetit de laatste avond met Hakim’s favoriete eten: een feestelijke barbecue, zoals hij die graag ziet. Ze sluiten af onder de sterrenhemel met Affogato en champagne.
Foto’s: House Of Entertainment.
Volg onze gasten tijdens dé culinaire reis van hun leven! Vanaf 11 december elke woensdag en zondag op njam! en vanaf 14 december elke zaterdag en zondag op Pickx+, exclusief voor Proximus tv-klanten beschikbaar op tv, in de Pickx-app en op Pickx.be