Gault&Millau bekroont Hasseltse CÈSI
Gault&Millau bekroont Hasseltse CÈSI met 12,5 op 20 en twee koksmutsen. Frederique Schoenmaeckers en haar chef Faty Khalis, van het Hasseltse restaurant CÈSI, werden vandaag verrast op de jaarlijkse uitreiking van Gauilt&Millau. Totaal onverwacht kregen ze 12,5 op 20 en twee koksmutsen voor de unieke fusion van de Franse en oosterse keuken die ze sinds een paar weken serveren in de Hasseltse Aldestraat 20, op de locatie waar vroeger Osteria Moretti was gevestigd. “We waren al verbaasd dat we uitgenodigd waren en dat Gault&Millau ons al had toegevoegd op de website. Dat we hen op zo’n korte tijd al over de vloer zouden krijgen en gelijk een 12,5 op 20 en twee koksmutsen maakt het extra bijzonder. Uiteraard zijn we heel blij en is dit een mooie, extra motivatie. Dit is een mooie erkenning voor een concept dat we van bij de start op punt hebben gezet.
Foto (van links naar rechts):
Faty Khalis, Frederique Schoenmaeckers
© CÈSI
Belgisch-Marokkaanse ladychef Faty Khalis
Op de juiste locatie, in het juiste pand met de Belgisch-Marokkaanse ladychef Faty Khalis achter het fornuis, eentje die haar strepen heeft verdiend en bij Brousse op een half jaar tijd ook al erkenning kreeg van Gault&Millau”, zegt Frederique. “Het is een mooie, onverwachte waardering voor het ganse team van CÈSI. In december pakken we uit met een nieuwe menukaart: een combinatie van bestaande gerechten die nu al favoriet zijn, en een aantal nieuwe gerechten waaronder tataki van rund. We blijven ook met verse producten werken. Om de drie maanden zitten we met ons team samen en kijken we hoe we dingen kunnen toevoegen of verder finetunen waardoor elk bezoek aan CÈSI een unieke culinaire ervaring blijft in een bijzondere omgeving, met een open keuken waaruit we alles à là minute vers klaarmaken en serveren”, zegt de chef met de nodige trots.
Chef Faty Khalis (links) en eigenaar Frederique Schoenmaeckers (rechts)
Foto: © CÈSI
Op www.cesicuisine.be kan je reserveren en vind je meer informatie