...

Edmée brent 20 jaar later haar hitversie van ‘Listen To You Heart’ uit in een countrypop style

Edmée brent 20 jaar later haar hitversie

Edmée brent 20 jaar later haar hitversie van ‘Listen To You Heart’ uit in een countrypop style. Een mens is veerkrachtig en een positieve mindset maakt een groot verschil. Daar is Edmée Daenen een levend bewijs van. Amper 20 was ze toen ze in 2005 Amerika veroverde met haar hitsingle ‘Listen to your heart’, met dank aan Roxette. Vandaag blikt Edmée terug op een bijzonder uitdagende levensloop en brengt ze de, voor haar symbolische, song opnieuw uit. In haar geliefde countrypop style en als voorbode van een reeks prachtige autobiografische nummers.

 Edmee ListenTo Your Heart

Nomadenbloed

Het West-Vlaamse Deerlijk is nu al geruime tijd Edmées hometown, maar het nomadenbloed van haar voorouders kruipt waar het niet gaan kan. Ze zat op 14 scholen en ook het aantal keren dat ze verhuisde is niet meer op twee handen te tellen. “Uiteindelijk is het ook die souplesse die me door verschillende uitdagingen, ziekte en andere grote tegenslagen liet spartelen. Ik kan me alleen maar verbazen over wat de laatste jaren allemaal op mijn pad kwam … maar ik ben dankbaar voor de weg die ik aflegde. Alles bleek uiteindelijk één grote bron van creatieve inspiratie”,  zegt ze met haar aanstekelijke lach en betoverende stem die beiden de wilde rit overleefden.

“Op mijn 39ste voelt het alsof ik al meerdere levens achter de rug heb. Ik ben sowieso een oude ziel.” 

Da Boy Tommy

Edmée was 15 toen ze tijdens een karaokeavond werd ontdekt door Da Boy Tommy, de bekende Belgische dj die in 2013 veel te jong overleed. Ze startte als studiozangeres en er volgden verschillende projecten waarbij iemand anders het gezicht werd van de groep. Een typisch fenomeen voor de dance-scene in de nineties en nillies. Belpop wijdde er recent nog een docu aan. “Ik ben Da Boy Tommy eeuwig dankbaar voor die eerste kans. In de jaren die volgden was het raar om zogenaamde zangeressen – die wel meerderjarig waren – mijn nummers te zien playbacken op het podium. Ik vroeg me dan altijd af of het publiek iets doorhad en kon merken aan mij dat ik eigenlijk de echte stem was. Supernaïef natuurlijk, want die mensen hadden geen enkel idee. Omdat ik toen nog zo jong was en de nummers niet echt mijn ding waren kon ik daar in het begin wel mee leven, maar de lokroep van het podium klonk steeds luider.” 

Wereldhit

Eenmaal achttien werd Edmée gevraagd als gezicht van een van de projecten waar ze al enkele jaren de vocals voor inzong. Nog geen twee jaar later brak ‘DHT featuring Edmée’ internationaal door dankzij hun dancecover van het nummer ‘Listen To Your Heart’ van de Zweedse popgroep Roxette. Edmées pianoversie werd gelijktijdig gereleased. Nog een schot in de roos! De zangeres belandde als een van de weinige Belgische artiesten in de top 10 van de felbegeerde Amerikaanse hitlijst Billboard Hot 100.

Voor uitverkochte zalen

Edmée trad wereldwijd op voor uitverkochte zalen en als voorprogramma van internationale artiesten zoals de Backstreet Boys, de Pussycat Dolls en Rihanna.Toen het succesverhaal met DHT vertraagde, besloot de zangeres zich meer te profileren als songwriter. Zo schreef ze nummers voor andere artiesten en werkte ze samen met tal van Belgische dj’s en topproducers waaronder Regi (Milk Inc), David Vervoort (Lasgo, Ian Van Dahl), DJ F.R.A.N.K. en Patrick Renier (Belle Perez). “Door het massale succes van ‘Listen to your heart’ kreeg ik de kans om de wereld rond te reizen. Ik ontmoette onderweg geweldige mensen. De pianoversie van het nummer groeide in Amerika uit tot een evergreen en is er nog dagelijks op de radio te horen”, zegt Edmée.

Tegenslagen

Ondanks het succes werden Edmées muzikale plannen een halt toegeroepen. Op haar 31ste onderging ze noodgedwongen operaties en chemobehandelingen. Ze trok zich bewust terug om te focussen op haar herstel. De pittige periode bleek een katalysator voor de zoektocht naar en de herontdekking van haarzelf. Eenmaal hersteld besloot de getransformeerde en gelouterde Edmée om niet onmiddellijk terug te keren naar haar muzikale roots maar om eerst opnieuw de schoolbanken op te zoeken. Ze haalde magna cum laude haar bachelordiploma Marketing- communicatie. Alweer een mooie overwinning.

“Je kan altijd opnieuw beginnen.
Je bent nooit te oud. Ga achter je dromen aan.” 

Toen voelde ze dat het tijd was om het creatieve deel in haarzelf weer meer zuurstof te geven.Veel mensen dachten dat ze na haar diagnose helemaal klaar was met muziek, maar schrijven was haar uitlaatklep. Aan inspiratie voor teksten geen gebrek. “Ik moest alles wat ik doormaakte uit mijn systeem zien te krijgen, want het was onmenselijk veel tegelijk. Er was zoveel dat ik probeerde
te begrijpen en te plaatsen. Het schrijven van nummers bleek uiteindelijk de beste therapie te zijn”, 
zegt Edmée overtuigend.

Back on track

“I’m back en deze keer doe ik het zelf”, gaat Edmée enthousiast verder. De voorbije twee jaar bereidde ze geduldig en in stilte haar muzikale comeback voor, samen met de Haachtse producer Yannic FonderieUdo wees haar de weg naar hem. Ook Natalia en Clouseau vertrouwden al op Yannic. In hem vond de zangeres een muzikale bondgenoot. Ze spendeerde al haar vrije tijd in zijn opnamestudio in Haacht. “Het is mede dankzij Yannic dat de tijd is aangebroken om weer op het podium te staan. Met nummers die rechtstreeks uit mijn eigen pen en hart vloeiden en 100 % als mezelf aanvoelen. Deze topproducer wekt mijn songs meesterlijk mee tot leven. Ik ben heel benieuwd naar de reacties wanneer we ze binnenkort loslaten”, zegt Edmée enthousiast

Listen To Your Heart

In afwachting van nieuwe, originele nummers is er de release van de New Anniversary Version van ‘Listen To Your Heart’, dé Roxette-klassieker waarmee ze bijna twintig jaar geleden, met een eigen versie, een wereldhit scoorde. “Van nature uit was ik altijd al meer ballade-gericht. Countrypop is iets waar ik heel vertrouwd mee ben, vanuit mijn periode in de States en omdat ik er thuis zelf dagelijks naar luister. De kracht van het genre zit hem in de storytelling. Dat ontdek je ook in het nieuwe werk, maar zeker in deze versie van ‘Listen To Your Heart’ waar we met de countrypop een ode brengen aan mijn pianoklassieker. Beyoncé, Taylor Swift en Dasha zijn actuele voorbeelden van hoe je met moderne popcountry een breed publiek bereikt. Inspelend op die trend, maar ook passend, hebben we een aanvullende, actuele versie gemaakt van ‘Listen To Your Heart’, een song die twintig jaar later nog geen gram aan kracht heeft ingeboet. Het is altijd een uitdaging om een nieuwe versie te maken van iets waarmee je in het verleden al succesvol was, maar ik denk dat ik daar met Yannic in geslaagd ben. Ik ben alvast heel blij met het eindresultaat, wat het begin is van nog meer nieuwe muziek van Edmée.

De New Anniversary Version van Edmées ‘Listen To Your Heart’  is digitaal beschikbaar. ‘Listen To Your Heart’ (New Anniversary Version), de nieuwe single van Edmée, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.