...

Dj en producer Thierry von der Warth gaat hard met een nieuwe werkplek

Dj en producer Thierry von der Warth

dj en producer Thierry von der Warth gaat hard met een nieuwe werkplek, extra personeel en een award voor 1 miljard streams. Afgelopen week opende de 40-jarige Tongerse dj en producer Thierry von der Warth feestelijk het gloednieuwe ‘Paraíso’-hoofdkwartier op de Achttiende Oogstwal 10 in Tongeren. Het aangekochte pand is goed voor 183 vierkante meter en biedt plaats voor inmiddels 5 fulltime medewerkers, 2 freelancers, een stagiaire en een nog openstaande vacature. In aanwezigheid van de Tongerse burgemeester Patrick Dewael en schepen van cultuur An Christiaens kregen Thierry en zijn label een speciale award voor meer dan 1 miljard streams. “Naast mijn eigen succesvolle releases (‘Sunset Lovers’, ‘June’, ‘Paradise’,..) goed voor 191 miljoen streams, is het fijn dat we met alle muziek die we de laatste twee en half jaren internationaal, digitaal hebben uitgebracht de kaap van 1 miljard streams overschrijden. Voor een Belgisch label is dat bijzonder.

Dj en producer Thierry Von der Warth, schepen An Christiaens, burgemeester Patrick Dewael

Foto (van links naar rechts): schepen An Christiaens, burgemeester Patrick Dewael en
Thierry von der Warth
©Elinepixart

onderscheiding

Daar zijn we fier op, zeker als je als Tongenaar zo’n onderscheiding ook nog eens krijgt uit handen van de burgemeester en schepen. Dat doet deugd en dat werkt motiverend. Zoals je ziet investeerden we niet alleen in bakstenen (lacht), maar vooral in mensen. We willen de sterke groei van de afgelopen jaren verderzetten met nog meer Spotifylijsten en releases. Niet alleen in eigen land, maar ook in het buitenland blijft het streamen van muziek groeien. Op die trend en goeie vibes blijven we de komende jaren inspelen”, zegt Thierry von der Warth enthousiast. Met 2 miljoen vaste maandelijkse Spotify-luisteraars op de teller en de release van zijn recentste single ‘Found Love’, is de Tongerse dj en producer Thierry von der Warth nog steeds één van onze bekendste muzikale exportproducten. De afgelopen jaren stond de resident-dj van Club Versuz op heel wat festivals achter de draaitafels, zoals ‘Balaton’, ‘Tomorrowland’ e.v.a.

Eigen muziek

Naast zijn dj-sets brengt hij al jaren eigen muziek uit, goed voor 191 miljoen streams met uitschieters als ‘June’ (12 miljoen), ‘Paradise’ (23 miljoen) en zijn meest succesvolle single ‘Sunset Lovers’ die de kaap van 45 miljoen streams inmiddels heeft overschreden. Thierry is niet alleen dj en producer, maar ook ondernemer en drijvende kracht achter het digitale Paraíso-label. “Ik ben niet iemand die kan stilzitten”, zegt hij lachend. “Ik moet voortdurend bezig zijn. Dat heb ik misschien wel van mijn vader zaliger, de man die mij nog steeds inspireert. Zelfs als ik met mijn gezin op vakantie ben, draait de molen en ontstaan er nieuwe ideeën (lacht). Het is fijn dat we ondertussen een sterk, succesvol team konden uitbouwen met vijf mensen, inclusief mezelf, die fulltime met muziek bezig zijn. Naast onze 300-tal digitale releases, onderhouden we ook nog een 150 muzieklijsten. In al die updates en opvolging kruipt heel veel tijd en energie. Gelukkig kunnen we dan rekenen op twee freelancers, binnenkort een extra stagiair en hopelijk ook nog een opstaande vacature die we kunnen invullen.

Dj en producer Thierry von der Warth (Founder en CEO Paraíso), Sven Ponet (A&R Paraíso), Alessio Pranteddu (Paraíso-artiest C3DRIC), en Yordi Daenen (Assistent Label Manager)

 Van links naar rechts:  Sven Ponet (A&R Paraíso), Alessio Pranteddu (Paraíso-artiest/ C3DRIC), Thierry von der Warth (Founder en CEO Paraíso) en Yordi Daenen (Assistent Label Manager en rechterhand van Thierry).
©Elinepixart

Investeren in kennis

Investeren in mensen wil ook zeggen dat je als label investeert in kennis. Het zijn zij die mee aan de basis liggen van onze succesverhalen. Door samen te werken blijf je elkaar motiveren, stimuleren en uitdagen om het steeds beter te doen en vooral te blijven groeien. Op jaarbasis draaien we een mooi omzetcijfer, waardoor we kunnen blijven investeren in mensen, maar ook in de aankoop van deze nieuwbouw. Hoeselt werd op een gegeven moment te klein. De Achttiende Oogstwal was een mooie opportuniteit, waardoor we ons nu vast verankeren in mijn Tongeren (lacht). Ja, dat is de stad en omgeving waar ik ben geboren en opgegroeid. We wonen allemaal dichtbij ons nieuwe hoofdkwartier, waardoor we geen last hebben van files of verre verplaatsingen. Dat de burgemeester en schepen ons gebouw kwamen openen, maakte het al speciaal. De award voor 1 miljard streams, een leuke extra, is de kers op de taart.

Internationaal

Tongers burgemeester Patrick Dewael en cultuurschepen An Christiaens waren bijzonder lovend over het werk van dj en producer Thierry von der Warth en zijn Paraíso’-team. “Ongelofelijk wat voor belangrijke rol zij spelen in de internationale muziekwereld en fijn dat ik hen, samen met schepen Christiaens, een award mag uitreiken voor meer dan 1 miljard streams. Heel straf”, liet de burgemeester zich ontvallen op de receptie. “Tongeren is echt een cultuurstad. We organiseren heel veel rond cultuur op heel veel verschillende vlakken. De sector waarin dj en producer Thierry von der Warth en Paraíso actief zijn, dat ontbrak hier nog. Voor ons is het een grote eer dat Thierry zich met zijn team in zijn geboortestad vestigt en dat hij hiermee de stad weer mee aan de top zet als het gaat over cultuur en streaming”, zei de Tongerse schepen van cultuur An Christiaens aanvullend.

Dj en producer Thierry von der Warth met award

Het Paraíso-label van Thierry von der Warth vind je op de Achttiende Oogstwal 10 in Tongeren. Meer info vind je op www.paraisorecords.be