...

Turfy Gang, Russo stelt voor ‘Ushuaia’

Turfy Gang, Russo met ‘Ushuaia’

Turfy Gang, Russo stelt nieuwe single voor voor ‘Ushuaia’. Met ‘ABC’ en ‘Padellen’ scoorde Turfy Gang al twee gouden hits die ook in Vlaanderen erg succesvol waren dankzij de sociale media. Het verhaal wordt alleen maar mooier met de release van hun nieuwste single ‘Ushuaia’. Voor deze song werkten ze samen met Russo (Bankzitters, Roxy Dekker, e.v.a.). Een zomerse track die ervoor zorgt dat het gevoel van warme avonden nog even blijft hangen. De track was al een aantal weken een grote hype op TikTok en dit werd versterkt door een zeer toepasselijke speciale actie, waarbij de winnaar kans maakte op twee nachten in het Ushuaia Hotel op Ibiza, inclusief toegang tot de closing act van niemand minder dan Martin Garrix.

Turfy Gang, Russo met 'Ushuaia'

3 miljoen Spotify-streams

Hierdoor ging de track de voorbije weken als een speer op socials en in de streams. “Als je 3 miljoen Spotify-streams pakt in amper twee weken is dat heel bijzonder”, klinkt het bij Turfy Gang. De song werd bij onze noorderburen inmiddels opgepakt en gedraaid op o.a. Qmusic, 100 % NL, Slam, 538 e.v.a. Ook in Vlaanderen overspoelt Turfy Gang ons op sociale media met de krachtige ‘Ushuaia’-orkaan. Een zondvloed aan warme woorden, heerlijke beats en een catchy refrein waar de meiden van K3 jaloers op kunnen zijn. Deze oorwurm met een warm zomersgevoel zorgt dadelijk voor extra energie in het najaar. Wedden?!

Challenge

Voor ‘Ushuaia’ werkten de mannen van Turfy Gang samen met Russo“Bij de ‘1 Hour Challenge’ met Russo, waarin hij samen met een gastartiest binnen het uur een track maakt, ontstond er meteen een klik. Sindsdien hebben we regelmatig contact gehouden. Uiteindelijk besloten we opnieuw de studio in te duiken en daar is ‘Ushuaia’ – onder het genot van een paar baco’s – uit voortgekomen”, klinkt het bij de band.

Russo

Russo

is voor de goede orde een artiest, producer en YouTuber. Recent heeft hij een eigen hit gehad met ‘Onder Invloed’ en daarnaast produceerde hij voor onder andere de Bankzitters. Op YouTube groeit Russo’s kanaal met 10K volgers per maand dankzij zijn populaire ‘1 Hour Challenge’, waarin hij dus samen met een gastartiest een track maakt binnen het uur. Onder andere Donnie, Bankzitters, Roxy Dekker en Turfy Gang waren het afgelopen jaar te gast in zijn studio. Met die laatste heeft hij ‘Ushuaia’ opgenomen en uitgewerkt.

Jaar vol hoogtepunten

Voor zowel Turfy Gang als Russo volgt de track op een jaar vol hoogtepunten. Turfy Gang bracht eerder de Top 40-hit ‘Padellen’ uit. Hierop volgde hun succesvolle EP ‘Loafers van Puppyleer’, die miljoenen keren is gestreamd en hits bevat zoals ‘After van de After’ met Trobi en ‘Bika’. Daarnaast trokken de mannen door Nederland met een volledig uitverkochte clubtour. 

Nummer één

Het mooie aan ‘Ushuaia’ is dat de track ook al op #1 stond in de Weekly Charts van Spotify. De voorbije week pakte hij zelfs een paar dagen de nummer één positie in de officiële Top 50 van het platform. Turfy Gang, bestaande uit 7 studenten uit Maarssen, verbraken met hun nieuwste single, één dag na release, hun eigen record met 300.000 Spotify-streams. Eerder scoorde Turfy Gang al hits met ‘ABC’ en ‘Padellen’, waarvoor de groep voor beide tracks een Gouden Plaat ontving. Op dit moment werd ‘Ushuaia’ al meer dan 3 miljoen keer gestreamd. De song stond ook al op #2 in de GFK Top 100 en kwam op #29 binnen als ‘hoogste nieuwkomer’ in de officiële Nederlandse Top 40. “Ja, dit is een hit”, zoals Russo het zelf graag formuleert.