...

Feiten en fabels over haarverzorging

Feiten en fabels over haarverzorging

Feiten en fabels over haarverzorging

Moet je je haar elke dag wassen? Groeit je haar sneller als je het vaak knipt? En maakt conditioner je haar vetter? Er wordt veel gespeculeerd over wat nu wel en niet goed is voor je haar. Haarverzorging is zelfs een onderwerp waar de meeste fabels en mythen over bestaan. In dit blog duiken we dieper in de feiten en fabels over haarverzorging!

Je moet je haar elke dag wassen om het schoon te houden

Dit is een grote fabel. Hoe vaak je je haar moet wassen is afhankelijk van je haartype, maar dit is bij niemand dagelijks. Sterker nog, elke dag je haar wassen is juist enorm slecht. Het kan je haar juist uitdrogen, omdat je bij elke wasbeurt natuurlijke oliën verwijdert die je hoofdhuid nodig heeft om gezond te blijven. Voor het gemiddelde haartype is 2 à 3 keer per week wassen voldoende. Mensen die vet haar hebben of veel zweten kunnen hun haar wat vaker wassen, maar het is dan extra belangrijk om een goede shampoo te gebruiken. Bekijk bijvoorbeeld een de shampoo Beauty Plaza, hier heb je enorm veel goede shampoo’s voor elk haartype.

Je haar met warm water wassen is slecht

Dit is een feit. Je haar met warm water wassen kan het enorm uitdrogen. Het verwijdert namelijk sneller de natuurlijke oliën die zich in je haar bevinden en het leidt soms tot een geïrriteerde, droge hoofdhuid. Dit willen we natuurlijk niet, daarom is het aan te raden je haar met lauwwarm of zelfs koud water te wassen. Eindig je wasbeurt in ieder geval altijd met een koude naspoeling, om de haarschubben weer te sluiten. Dit zal zorgen voor meer glans in je haar.

Het gebruik van conditioner maakt je haar vetter

Dit is een fabel. Een goede conditioner zorgt voor hydratatie en verzorging van het haar, niet voor vettig haar. Hoe je de conditioner gebruikt speelt hierbij natuurlijk wel een rol. Wanneer je het niet goed uitspoelt of met overmaat gebruikt kan het leiden tot een vettig gevoel. Het is belangrijk dat je conditioner alleen op je punten aanbrengt, niet op je hoofdhuid. Goed gebruik van conditioner heeft juist enorm veel voordelen en zal zorgen voor glanzend, gezond haar.

Beschadigd haar kan niet worden herstelt

Dit is gelukkig een fabel. Tuurlijk zal het beschadigde haar nooit zo gezond zijn als de ‘originele staat’, het is wel degelijk mogelijk om bepaalde schade te herstellen en het haar weer gezonder te laten lijken! Producten zoals haarmaskers, conditioners en bepaalde oliën kunnen helpen om je haarstructuur te verbeteren en de haarconditie weer op pijl te brengen. Mocht je het echt goed willen herstellen, knip dan gespleten punten af en vermijd gebruik van hitte en agressieve haarproducten.

Afbeelding van StockSnap via Pixabay