...

“DE KLOKKENLUIDER VAN DE NOTRE DAME” van Festivaria betoverende première

DE KLOKKENLUIDER in première

DE KLOKKENLUIDER VAN DE NOTRE DAME” van Festivaria betoverende première aan het Donkmeer in Berlare. Nordin De Moor, Idalie Samad, Ruben Van Keer, Leendert De Vis, Hilde Van Wesepoel en Pieter Casteleyn schitteren deze zomer in het beklijvend muzikale openluchtspektakel DE KLOKKENLUIDER VAN DE NOTRE DAME.

De klokkenluider Van De notre Dame Esmeralda met ensemble

Het pittoreske Donkmeer

Vrijdagavond 23 augustus vond de langverwachte première van “De Klokkenluider van de Notre Dame” plaats aan het pittoreske Donkmeer in Berlare. Onder een adembenemende zonsondergang werden prominenten en theaterliefhebbers getrakteerd op een onvergetelijk spektakel dat baadde in een betoverend lichtspel. De combinatie van indrukwekkende decors, sterke vocale prestaties en vuurwerk maakte de avond compleet.

De Klokkenluider Van De Notre Dame Esmeralda dansend met ensemble

Het decor

Het decor, ontworpen door Marnik Baert, wist het publiek te imponeren met een reconstructie van de Notre Dame van maar liefst 16 meter hoog en 34 meter breed. Acht enorme klokken en een prachtig rosetvenster gaven de productie een grandeur die perfect aansloot bij de grootsheid van het verhaal. De indrukwekkende productie, ondersteund door een cast van Vlaamse musicaltoppers, bracht één van Disney’s populairste musicals tot leven op de manier die Festivaria zo uniek maakt.

De Klokkenluider Van de notre dame decor

Uitzonderlijke vocale prestaties

Hoofdrollen worden vertolkt door Nordin De Moor, Ruben Van Keer, Idalie Samad, Leendert De Vis, Hilde Van Wesepoel en Pieter Casteleyn, die met hun uitzonderlijke vocale prestaties bij deze uitdagende muziekpartituur en met hun meeslepende acteerwerk zorgden voor kippenvelmomenten. De grootse productie, onder leiding van regisseur Bruno Van Heystraeten en choreografe Ingrid Coppieters, omvat ook prachtige elementen zoals paarden en koetsen, die een extra dimensie aan het geheel gaven.

De Klokkenluider Van De Notre Dame Frollo met vuur

Bijna 100 figuranten

Met bijna 100 figuranten op het podium en een decor dat tot in de kleinste details was uitgewerkt, heeft “De Klokkenluider van de Notre Dame” de lat hoog gelegd voor openluchtspektakels in Vlaanderen. Het publiek was lovend, en het hartverwarmende applaus aan het einde van de voorstelling zette de kers op de taart van een perfecte avond.

De klokkenluider Van De notre Dame nar met ensemble

Tot en met 7 september

De première was de start van een reeks voorstellingen die lopen tot en met 7 september 2024. Festivaria, dat eerder successen vierde met producties zoals “Singin’ in the Rain”, viert dit jaar haar 20ste editie en blijft bewijzen waarom het één van de meest prestigieuze openluchtspektakels in Vlaanderen is.

De Klokkenluider Van De Notre Dame ensemble met fakkels

Het verhaal

Parijs, 1482. Na 20 jaar in totale afzondering verlaat Quasimodo stiekem de klokkentoren van de kathedraal voor het Dwazenfestival. Wat een feest zou moeten worden, ontaardt in een dramatisch muzikaal verhaal over uitsluiting, ware liefde en dodelijke jaloezie. Vindt Quasimodo eindelijk het geluk bij zigeunerin Esmeralda? Of verovert aartsdiaken Frollo op sluwe wijze haar hart en is de klokkenluider gedoemd tot een kluizenaarsbestaan? Verwacht je aan een groots openluchtspektakel met de meeslepende musicalsongs uit de Disney-klassieker. Zomer 2024. Het Donkmeer in Berlare is voor twee weken de Seine in Parijs!

De klokkenluider Van De notre Dame Quasimodo en Esmeralda

Van 23 augustus tot 7 september – Donkmeer Berlare
Een productie van FESTIVARIA – www.festivaria.eu

CREATIEF TEAM:
Regisseur: Bruno Van Heystraeten
Muzikale leiding: Geert Baetens
Decorontwerp: Marnik Baert
Choreografie en regie-assistentie: Ingrid Coppieters
Kostuumontwerp: Elvira Van Bavinckhove

Met een Vlaamse topcast:
Nordin De Moor (Frollo)
Idalie Samad (Esmeralda)
Ruben Van Keer (Quasimodo)
Hilde Van Wesepoel (waterspuwer)
Leendert De Vis (Phoebus de Martin)
Pieter Casteleyn (Clopin Trouillefou)

Tickets: www.festivaria.eu