...

live-uitzending van de Antwerp Pride met 495.000 kijkers

Live-uitzending

Live-uitzending van de Antwerp Pride met 495.000 kijkers meteen overweldigend succes. Op zaterdag 10 augustus 2024 werd de Antwerpse binnenstad naar jaarlijkse gewoonte helemaal in kleur gehuld voor de Antwerp Pride Parade. De inclusieve en diverse optocht was opnieuw een groot succes, maar er is nog een overdonderend succes gemeten. Nooit eerder in de Belgische tv-geschiedenis werd een pride parade live uitgezonden, maar daar bracht Proximus met plezier verandering in. De ‘Pride Parade’ werd niet alleen uitgezonden op de Pickx-zenders, via pickx.be en de Pickx-app, maar ook door alle andere mediapartijen die deelnamen aan de Pride.

Live uitzending Antwerp pride live podium

Liefde en inclusiviteit

Dat de Vlaamse kijker graag de liefde en inclusiviteit viert en meer betrokkenheid voelt bij maatschappelijke thema’s zoals diversiteit en gelijkheid, wordt snel duidelijk bij het bekijken van de totale kijkcijfers. Maar liefst 495.000 kijkers stemden af om dit historische moment mee te maken via Proximus of één van de vele andere platformen waar het programma werd aangeboden. Krijn Jonckheere, head of media bij Pickx, is alvast uiterst tevreden met het mooie resultaat, dat de kracht van liefde en verbinding in Vlaanderen onderstreept: “Het uitzenden van het event was voor de organisatie van de Antwerp Pride dat duwtje in de rug.

Liefde en verbondenheid

Het venster op een event van liefde en verbondenheid in elke woonkamer. Onderwerpen bespreekbaar maken. Onze mailbox liep niet alleen over van regenboog emoticons, maar ook van trotse ouders die hun kinderen zagen meestappen in een parade vol trots. Dit is de eerste editie van hopelijk vele volgende.” Niet alleen live op tv, maar ook fysiek was Proximus aanwezig op de Antwerp Pride. En hoe. Met een volledig elektrisch aangedreven vrachtwagen – eveneens een primeur – namen ze deel aan de kleurrijke parade. Op die truck weerklonk ‘Love is Love’, het anthem dat Jessy (The Mackenzie) speciaal voor de gelegenheid schreef. De krachtige song viert inclusiviteit, liefde en acceptatie voor iedereen, ongeacht genderidentiteit of seksuele oriëntatie.

Live uitzending antwerp pride live Koen Wouters en Andy Peelman

Dit maatschappelijk thema blijft actueel in de Pickx-programmering, want binnenkort is bij Pickx+ de Britse LGBTQIA+ – topserie ‘Lost Boys & Fairies’, die op elk festival prijzen in de wacht sleept en maximale punten krijgt op de review pagina’s van de streaming tips,  te bekijken.

Zij die het gemist hebben en op groot verzoek, geen nood. De volledige ‘Antwerp Pride TV prowered by Proximus’ is vanaf nu gratis te herbekijken via Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=EaSCQWr_028