...

300.000 bezoekers op de 33ste Parkies dankzij het goede weer

300.000 bezoekers

300.000 bezoekers vinden de weg naar de 33ste Parkies-concerten dankzij het goede weer. Ondanks de annulering van twee concerten in Genk en Sint-Niklaas door code oranje, en de wisselvallige twee eerste weken van juli, werden de 33ste Parkies-concerten alsnog een voltreffer. Met opnieuw 137 gratis concerten verspreid over 19 locaties rondde ‘het grootste kleinste festival van België’ opnieuw de kaap van 300.000 bezoekers. “Na corona beleefden we twee jaar geleden een recordeditie. Door het barslechte weer was het vorig jaar veel minder in bezoekersaantallen en omzet. Dit jaar hebben we dat weer goed kunnen maken met overal mooie opkomsten.

300.000 bezoekers

Geen recordeditie

Het werd geen recordeditie, maar wel een topeditie waarin we opnieuw onze festivalstatus bevestigden. Met opnieuw duizenden bezoekers was de Parkies XL-editie in Knokke-Heist met Cookies And Cream opnieuw dé voltreffer. Ook de optredens van 2Fabiola en dj Pat Krimson, Gene Thomas, ABBA4U, Mother Mercury en Barbara Dex trokken een massa volk. Met namen als LEEZ (Lisa van Rossem, de zus van Metejoor), IIII (Four), maar ook #LikeMe-ster Francisco (Schuster), Chérine en Pauline trekken we een jonger familiepubliek aan dat vaak voor het eerst hun weg vindt naar ons festival. Ook voor de artiesten is het fijn dat ze op die manier stappen kunnen zetten met hun muzikanten”, zegt organisator Jeffrey Vanhaeren.

Een geoliede machine

Net als de afgelopen editie liep alles gesmeerd op het festival: “Parkies is ondertussen een geoliede machine waarbij we op alle locaties fijn samenwerken met de lokale besturen en medewerkers. De herbruikbare bekers zijn ondertussen ingeburgerd. Het ruime drankenassortiment en de food werden opnieuw gewaardeerd door onze 300.000 bezoekers. Naast het samenstellen van de affiche, is het elk jaar weer een uitdaging om de concerten gratis te maken voor het publiek, waardoor iedereen de mogelijkheid krijgt om langs te lopen en te genieten van de unieke Parkies-sfeer die we aanbieden.

Optredens van topartiesten

Optredens van topartiesten in een groene oase, dicht in jouw buurt voor in totaal 300.000 toeschouwerts. Die formule werkt nog steeds en die gaan we volgend jaar terug uitrollen. De komende weken zitten we samen en gaan we in detail alle cijfers eens bekijken met het oog op de toekomst. Via deze weg willen we iedereen bedanken die de voorbije zomermaanden weer een steentje bijdroeg aan het welslagen van de Parkies. Niet alleen onze medewerkers en bezoekers, maar ook al onze (lokale) partners die sterke inspanningen leveren, waardoor we dit allemaal kunnen blijven doen en aanbieden aan het publiek. We kijken alvast positief vooruit naar de komende edities”, zegt Jeffrey Vanhaeren.

Parkies Blankenberge