...

Garry Hagger: “Het was een moeilijke beslissing”

Garry hagger scoort

Garry Hagger: “Het was een moeilijke beslissing, maar ze draaide gigantisch goed uit!” Dankzij ‘Zomerlicht’ werd het voor de zanger een zomer om nooit meer te vergeten. Zaterdagavond is hij met dat nummer één van de genomineerden in het VRT1-programma ‘Zomerhit’. Een dag later zingt hij ‘Zomerlicht’ in ‘Tien om te Zien’, uitgerekend op het moment dat hij deze week ook nog eens met de song op de eerste plek staat in de MENTPop-lijst. Dankbaar blikt Garry terug op de afgelopen maanden. “Naast de doortochten op Het Schlagerfestival, was er ook nog de succesvolle release van ‘Horizon’, een single die het bijzonder goed heeft gedaan in het voorjaar met een mooie top 10-notering.

Garry hagger grijs kostuum

Waardering bijzonder groot

De waardering was bijzonder groot. Niet alleen op de optredens, maar ook heel wat collega-artiesten hebben mij gefeliciteerd. Ik had nooit gedacht dat het liedje zo’n impact zou hebben, maar ook zolang zou meelopen op radio. ‘Zomerlicht’ hadden we opgenomen met de zomermaanden in het vooruitzicht. Door het succes van ‘Horizon’ hebben we echt getwijfeld of we het nummer nog dit jaar zouden uitbrengen of opsparen voor volgend jaar. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en zijn we er voluit voor gegaan. Het was een moeilijke beslissing, maar ze draaide gigantisch goed uit”, zegt Garry Hagger glimlachend. Met zijn ‘Zomerlicht’-single staat Garry tussen Camille, MAKSIM, Average Rob en Omdat Het Kan als één van de twintig genomineerden voor ‘Zomerhit’.

kippenvel

“Afgelopen maandagavond, op de warmste dag van het jaar, vonden de tv-opnames plaats in Blankenberge. De warmte van het publiek was voelbaar tot op het podium (lacht). Samen met mijn muzikanten had ik echt kippenvel toen iedereen meezong met ‘Zomerlicht’. Stel dat we dankzij de stemmen van het publiek via VRT MAX bij de laatste 10 zouden geraken, dat zou de ultieme kers zijn op de taart. Sowieso is mijn jaar nu al geslaagd dankzij de singles en de talrijke optredens die we de laatste weken hebben verzorgd”, zegt Garry Hagger.

Op vrijdag 30 augustus 2024 is Garry Hagger één van de muzikale gasten tijdens de laatste ‘Vlaanderen Muziekland’-opname. Het Pickx+-programma is dan te gast in Diest. Sportievelingen kunnen met Garry en Radio2 SportStan op zondag 1 september 2024 meefietsen tijdens De Gordel. In het najaar zie je Garry Hagger opnieuw in de kerstconcerten die hij geeft met zijn collega-artiesten Udo en Sandra Kim.