...

Sabien Tiels (47) in Schone Vrouwen-podcast

Sabien Tiels (47)

Sabien Tiels (47) in Schone Vrouwen-podcast: “De wereld zou een beetje meer ‘Disney’ mogen zijn”. Sabine Marie Ghislaine Tielens, beter bekend onder haar artiestennaam Sabien Tiels, is de centrale gast in een gloednieuwe aflevering van de Schone Vrouwen-podcast. De Hasseltse singer-songwriter bewijst al van bij het prille begin van haar bloeiende muziekcarrière een muzikale duizendpoot te zijn, wat haar als vaste waarde in de Vlaamse muziekindustrie nog steeds gekend en geliefd maakt. Binnenkort viert ze 30 jaar carrière, een carrière die in 1995 uit de startblokken schoot met ‘Hou je morgen nog van mij’ en een bijhorende Radio 2 Zomerhit. Ondertussen doet Sabien er alles aan om zichzelf te blijven heruitvinden. Zonder zichzelf te verloochenen, zo vertelt ze in haar interessante gesprek met de twee RiGorgeous-dames Caroline Rigo en Cynthia Reekmans. Verder praat ze guitig over haar gigantische liefde voor alles wat Disney is en hoe de 47-jarige schone vrouw omgaat met ouder worden.

Sabien Tiels in Schone Vrouwen-podcast

48 kaarsjes uitblazen

In oktober 2024 mag Sabien Tiels 48 kaarsjes uitblazen. Voor veel vrouwen is ouder worden confronterend, maar niet voor de Hasseltse singer-songwriter. Zo vertelt ze in de nieuwste aflevering van de Schone Vrouwen-podcast. Buiten dat ze goede genen van haar moeder heeft gekregen, waardoor ze amper rimpels heeft, is ze voornamelijk dankbaar voor de wijsheid die met de leeftijd gepaard gaat: “Je ziet de dingen vaak anders vanaf een bepaalde leeftijd. Je kan bijvoorbeeld veel beter relativeren, wat ook belangrijk is in ons onvoorspelbaar vak. Zware teleurstellingen komen vaak onverwachts. Vroeger kon ik daar een week slecht van lopen, maar nu denk ik simpelweg: volgende keer beter’ Ik leer ook meer genieten van de kleine dingen, van hetgeen er echt toe doet.”

Voorliefde voor pretparken

Haar gezin is daar een groot onderdeel van. Samen hebben ze een bijzondere hobby en voorliefde voor pretparken ontwikkeld. Al is ook dat met de jaren veranderd. “Het begon allemaal toen mijn man en ik Phantasialand bezochten in onze prille jaren. Dat vonden we zo leuk dat we op termijn meer pretparken zijn gaan bezoeken. Onze zoon heeft de microbe dan ook te pakken gekregen. Zo hebben we ook de hoogste en snelste achtbaan ter wereld van onze bucketlist kunnen schrappen. Sinds een tijdje heb ik echter een heel grote passie ontwikkeld voor alles wat Disney is. Voornamelijk de themaparken, die zijn waanzinnig mooi. Het draait niet alleen om de attracties, er is zo veel meer. De magie. De ideale wereld. Daar wordt niet gediscrimineerd en beoordeeld. Het is een soort fantasiewereld. Geen oorlogen, het goede wint altijd van het slechte, en zelfs de slechterik is sympathiek. Onze wereld zou een beetje meer Disney mogen zijn”, lacht ze.

SabienTiels-in het wit

Disney

Naast Disney is muziek vanzelfsprekend ook een grote passie voor Sabien. De muziekscene wordt  gedomineerd door jong talent, maar afgeschrikt daardoor is de singer-songwriter allerminst: “Ik heb geen enkel probleem met de jongere en nieuwere garde. Ik vind het mooi dat er zo veel nieuw talent is en dat het Nederlandstalige genre een heropflakkering krijgt. Ik mag ook zelf nog steeds niet klagen. Mijn nieuwste single wordt in hoogste rotatie gedraaid op de radio. Ze hebben me eigenlijk nooit laten vallen. Je moet natuurlijk meegroeien. Ik schrijft nu ook anders dan 25 jaar geleden, want ik blijf bewust bezig met wat leeft in de muziekwereld. Zonder mezelf te verloochenen natuurlijk, want ik zie mezelf nu ook geen nummers maken in de stijl van Camille bijvoorbeeld.”

co-writings

Ook hoe de nummers tot stand komen, is in de jaren wel veranderd. “Ik heb lang als eenzaat nummers geschreven, helemaal alleen. Maar de laatste 6 jaar ongeveer probeer ik vaak, zeker als ik nummers voor anderen schrijf, co-writings te doen. Dat is super inspirerend omdat je die onmiddellijke feedback krijgt. Je daarvoor openstellen is ook heel intiem. Je geeft je ziel bloot, vaak tegenover iemand die je nog helemaal niet kent. Maar vaak werkt dat heel goed. Mensen in de muziek zijn gevoelsmensen en eensgezind met elkaar. Ikzelf zou soms ook wel eens wat meer ratio kunnen gebruiken”, concludeert Sabien al lachend.

Podcast Schone Vrouwen

Het leuke en inspirerende gesprek tussen beauty-onderneemsters Caroline Rigo en Cynthia Reekmans, en singer-songwriter Sabien Tiels, is vanaf nu te beluisteren via: http://rigorgeous.lnk.to/schonevrouwen. Daar zijn ook tal van andere interessante beautyverhalen te vinden, zoals dat van ex- Miss België Eveline Hoste en Belgian Red Lion Alexander Hendrickx.