...

Red Star Bootes kondigt een muzikaal project van JP Rama aan

Red Star Bootes kondigt muzikaal project aan

Red Star Bootes kondigt een muzikaal project van JP Rama aan. Muziek is een universele taal die harten raakt en de geest verheft. Vandaag zijn we verheugd om het debuut aan te kondigen van een muzikaal project doordrenkt van inspiratie. Onder de labelnaam Red Star Bootes worden sinds kort een reeks unieke composities uitgebracht die zich richten op het aanbieden van zorgeloze pauzemomenten.

Melodieën met meerdere lagen

We leven in een snelle wereld en echt stil staan, laat ons eerlijk zijn, is moeilijk. De rust in de beweging vinden is de sleutel. Net daarbij kan muziek helpen. In het centrum van de molenwieken vind je een stabiele kracht, terwijl aan de uiteinden de wieken draaien in volle wind. Zoeken we ergens dat middenpunt niet allemaal in een wereld waar alles altijd maar blijft doordraaien?

instrumentale songs

Iedereen kan zelf invulling geven aan de tijdloze instrumentale songs van JP Rama. Inspirerend, ontspannend maar ook geschikt als achtergrond voor yoga of mindfulness. Het is echt hoe je het zelf aanvoelt. Denk maar niet al te gauw de muziek in een kastje te kunnen stoppen. De genres gaan van Dance tot Meditatieve Zen muziek. Elk muziekstuk varieert in genre, ritme, melodie en lengte, waardoor de perfecte sfeer voor elke gelegenheid gecreëerd kan worden.

Voor wie?

We horen het steeds vaker: een medewerker die uitvalt door een burn-out, een student die moeilijk kan functioneren door de examenstress, topatleten die bezwijken onder de zware prestatiedruk, frustratie door het fileleed. JP Rama speelt met zijn muziek perfect in op de behoefte aan ontspanning en welzijn.

Red Star Bootes pianoklavier met handen

Volledig inspiratief

Wat JP Rama’s muziek bijzonder maakt, is dat elk muziekstuk volledig inspiratief en zonder voorbereiding werd gespeeld. Dit geeft zijn werk een zeer authentieke waarde, waardoor de muziek sneller specifieke gevoelens kan oproepen bij de luisteraars. Ongeacht je achtergrond, zijn het songs voor mensen die het bewust aandurven om opnieuw tijd te nemen voor zichzelf of wat hen gelukkig maakt.

Praktijk de ware toetssteen

De vele albums zijn meer dan alleen muziek, het zijn verhalen, het is een ervaring, een reis naar de diepste lagen van jezelf. En dat de muziek iets teweegbrengt daar getuigt volgende gebeurtenis van. Een jongen in het zesde leerjaar kampte met het syndroom van Gilles de la Tourette. Om zich beter te kunnen concentreren als er toetsen waren luisterde hij naar de muziek van JP Rama. Het had een kalmerend effect waardoor hij in één stuk kon doorwerken, waarbij de meeste tics en geluiden ook achterwege bleven.

Waar vind je de muziek van JP Rama?

Met dit muziekproject is het de wens van Red Star Bootes om de kans te bieden dat de muziek zijn weg vindt daar waar het mensen kan ondersteunen in wat hen gelukkig maakt.

De muzikale erfenis van JP Rama bestaat uit een indrukwekkende collectie van 17 albums. Wekelijks is er een nieuwe release en eind oktober zal het oeuvre volledig digitaal beschikbaar zijn via het Red Star Bootes label.

Meer informatie over de muziek van JP Rama vind je op www.redstarbootes.org waar je een deel van de albums ook op cd kan bestellen. Je kan de albums ook terugvinden in Fnac Antwerpen Meir en Wijnegem, Natuurhuis Antwerpen en Schoten en De Korrel Edegem.

Ben je klaar om de muziek te verkennen via Red Star Bootes?
Te vinden op Spotify, Tidal, Apple Music, YouTube, Deezer en Amazon Music.