...

Jan Smit, 3JS ‘ stellen (Die Man Is) Verliefd’ voor

Jan Smit, 3JS ‘ met (Die Man Is) Verliefd’

Jan Smit, 3JS ‘ stellen (Die Man Is) Verliefd’ voor. Jan Smit en de 3JS vieren 20 jaar vriendschap met hun eerste gemeenschappelijke single ‘(Die Man Is) Verliefd’. Na ruim 20 jaar vriendschap en heel veel televisieprogramma’s die ze samen maakten, zorgen hij en de 3JS met hun gemeenschappelijke zomersingle ‘(Die Man Is) Verliefd’ voor een heerlijke primeur. Voor het eerst namen de Volendammers een liedje op om ‘u’ tegen te zeggen. Samen met Jan Dulles, de man die nog steeds wordt omschreven als ‘de beste zanger van Nederland’ en zijn 3JS kompanen Jaap Kwakman en Robin Küller, nam de artiest een modern Nederlands nummer op dat een kruising is van pop-elementen en zomerse accenten, weergegeven in de warme klanken van gitaar, accordeon en andere instrumenten.

 Jan Smit, 3JS, '(Die Man Is) Verliefd'

Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen

De man zelf moeten we in Vlaanderen niet meer introduceren sinds hij als kindsterretje gelijktijdig doorbrak in de Lage Landen met ‘Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen’. Na dit bekende lied voor z’n oma groeiden ‘Als De Nacht Verdwijnt’, ‘Vrienden Voor Het Leven’ en nog een massa songs de voorbije jaren uit tot Jan Smit-klassiekers. Niet alleen in Nederland, maar zeker ook in Vlaanderen, waar Jan momenteel op tournee is met ‘Het Beste van Jan Smit’. Na de uitverkochte concerten in Antwerpen, Oostende, Hasselt en Gent, speelt Jan dit najaar een extra rondje in Roeselare en Lommel.

De Nederpop-folkband 3JS

De Nederpop-folkband 3JS bouwde de afgelopen jaren ook een mooie band op met Vlaanderen. Hun optreden in de Antwerpse Arenbergschouwburg zit nog in het collectieve geheugen, net als de single ‘Man In De Spiegel’, een duet dat de 3JS opnamen met Bart Herman. Het is leuk dat hij en de 3JS voor hun zomersingle de handen in elkaar slaan. ‘(Die Man Is) Verliefd’ is een frivole popsong die je na één luisterbeurt meteen uitnodigt om mee te zingen. Naast het catchy gehalte, is het vooral een fris, eigentijds, uptempo nummer waar je instant vrolijk van wordt. John Dirne verzorgde de productie en het publiek ging afgelopen week, tijdens het ‘TROS Muziekfeest op het Plein’ in Goes, helemaal uit z’n dak toen Jan Smit en de 3JS de song voorstelden. De bijhorende videoclip nam het viertal op op De Dijk in hun mooie Volendam. Ook een fotoshoot in traditionele Volendamse klederdracht mocht natuurlijk niet ontbreken.

‘(Die Man Is’) Verliefd’ van Jan Smit en de 3JS verscheen op het VoSound-label en is nu digitaal beschikbaar.