Vlaams Belang dient motie in tegen Europese Green Deal
Het Vlaams Belang dient in het Europees Parlement een motie in tegen de Europese Green Deal na alweer een nieuw voorstel van de Europese Commissie om de klimaatdoelstellingen aan te scherpen. “De klimaattrein is volledig op hol geslagen en het verzet in de samenleving neemt terecht toe”, aldus Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang). “Ondanks massale protesten, waaronder van boeren over heel Europa, komt de EU nu met een reductiedoelstelling van maar liefst 90 procent voor 2040. Dit cijferfejitisme moet ophouden.”
“De reeds radicale klimaatdoelstellingen quasi verdubbelen is absoluut het laatste dat nu moet gebeuren”, bemerkt Vandendriessche. “De tussentijdse doelstellingen voor een reductie van 55 procent van de uitstoot tegen 2030 zullen waarschijnlijk al niet gehaald worden, laat staan dat 90 procent tegen 2040. Zowel onze burgers als onze industrie kunnen nu al niet volgen. De Europese elite bewijst hiermee hoe wereldvreemd ze is geworden. Zeker nadat de boeren vorige week nog massaal op straat kwamen voor een ander beleid.”
“De klimaatfanatici hebben hun dogmatische ideologie tot wet gemaakt onder de Europese Green Deal”
Voor de groene fractie in het Europees Parlement gaan deze maatregelen echter nog niet ver genoeg. Zij eisen klimaatneutraliteit tegen 2040. Dat is tien jaar vroeger dan de huidige Europese doelstelling. Niet verrassend volgens Vandendriessche. “De klimaatfanatici hebben hun dogmatische ideologie tot wet gemaakt onder de Europese Green Deal. Dit fanatieke akkoord, waarop alle nieuwe klimaatwetgeving is gebaseerd, moet zo snel mogelijk van tafel. Daarom heb ik tijdens deze plenaire zitting een resolutie ingediend om de Green Deal van tafel te vegen.”
Het Vlaams Belang is hoopvol voor de toekomst. “Reeds in 2020 voerde ik in naam van onze Europese fractie Identiteit en Democratie (ID) oppositie tegen de Green Deal”, besluit Vandendriessche. “Toen hadden we helaas niet genoeg stemmen om het destructieve akkoord tegen te houden. De groene meerderheid in het parlement wordt echter steeds kleiner en als de kiezer het wil, kan ze in de volgende legislatuur volledig verdwijnen.”
Image by Gerd Altmann from Pixabay