Sasha Rosen over strubbelingen met haar zoon Beau
Sasha Rosen (45) openhartig over strubbelingen met haar zoon Beau in Schone Vrouwen-podcast: “Hij vindt de wereld maar niets” “Ik werd kindercoach om mijn zoontje Beau te helpen”. In de afgelopen maanden werden in de beauty- en lifestylepodcast Schone Vrouwen al heel wat geheimen onthuld door bekend vrouwelijk Vlaanderen. Een impressionante lijst centrale gasten – o.a. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste, voormalig nieuwsanker Lynn Wesenbeek, politica Hilde Vautmans en actrice Bieke Ilgemens – passeerde de revue. Sasha Rosen, getalenteerd zangeres en musicalster, volgt met glans in hun voetsporen. Onder deskundige begeleiding van Hasselts onderneemsters Caroline Rigo en Cynthia Reekmans ploegt ze openhartig door elk onderdeel van haar leven. Het gesprek zwaait van haar Indonesische genen, naar haar emigratie, samenwerken met haar man Davy Gilles en natuurlijk de opvoeding van de kinderen, wat een bewogen parcours blijkt. De volledige aflevering is te beluisteren via:http://rigorgeous.lnk.to/schonevrouwen.
Een impressionant palmares
Met talloze hoofdrollen in vooraanstaande producties als ‘Sneeuwwitje’ en ‘Mamma Mia!’, heeft Sasha Rosen al een impressionant palmares vergaard in de Vlaamse musicalscene. Als moederfiguur Camila Rodriguez keerde ze onlangs terug naar haar grote passie in de spraakmakende musical ‘If I Fall’ van productiehuis The Singing Factory. Daarnaast was ze deze zomer vaak te spotten in Het Witte Paard (Blankenberge) dankzij haar rol in ‘Van Dyke & Friends’. Bovendien is Sasha ook gekend als zangeres naast Davy Gilles, met wie ze de hitformatie ‘Sasha&Davy’ vormt. Davy is niet alleen haar muzikale partner, maar ook de man waarmee ze al 19 jaar haar leven deelt. Samen hebben ze, naast een bloemende muziekcarrière, twee prachtige kinderen op de wereld gezet. “Noa (9) is veel bezig met zingen en dansen. Ik raad het haar niet per se aan om er verder in te gaan, maar als haar passie daar ligt, zal ik haar zeker steunen.
Heel meegaand en plichtsbewust
Ze is ook heel meegaand en plichtsbewust, ze doet gewoon wat van haar gevraagd wordt. Beau (12) heeft het daar wat moeilijker mee. Hij is niet zo heel graag op deze aarde. Het is een heel slim mannetje, heeft alles mee, maar mentaal vindt hij deze wereld maar niets. Hij zou het liefst zijn eigen ding doen: gaan werken en in zijn eigen huisje wonen. De hele dag op school moeten luisteren naar wat er moét geleerd worden, dat is verschrikkelijk voor hem. Ik merkte wel dat hij altijd goed met mij kon praten en ik kon hem helpen bij bepaalde dingen. Ik ben dan zelf een opleiding kindercoach gaan volgen, zodat ik hem nog beter kan helpen. De uurtjes die ik nog vrij heb, ga ik aan de slag als kindercoach. Als ik nog maar één ander kindje kan verder helpen, is het al gewonnen. Het geeft voldoening om een gezin het stukje blijdschap en positiviteit terug te laten vinden. Wij, mijn zoon en ik, onderhandelen nu met elkaar. Hem gewoon dingen verplichten, zoals zijn bord leegeten, werkt gewoon niet.
Compromissen sluiten
Dus we sluiten compromissen waarbij we allebei een stukje winnen. In het begin lijkt dat omslachtig, maat het wordt een tweede natuur. Er is geen strijd of ruzie meer. Alles verloopt positiever en uiteindelijk komt alles goed.” Zoals dat in de beste liefdesverhalen gaat, is Sasha op jonge leeftijd geëmigreerd, de liefde – en Davy – achterna. Zoals haar sappige Nederlandse tongval doet vermoeden, liggen haar roots niet in België, maar zelfs nog veel verder dan dat. “Mijn opa kwam uit Indonesië. Bij mijn mama zie je dat nog heel erg, die heeft echt een Indische huid, zwart haar, wel al de blauwe ogen. Dus ik ben kwart Indonesisch en ik denk dat dat goede genen zijn voor een mooie huid. Mijn mama ziet er voor haar leeftijd nog erg goed uit.” Sasha heeft zelf nooit in Indonesië gewoond, maar is geboren in de Beemster-streek, Noord-Holland. Een hele cultuurschok toen ze naar Vlaanderen trok, zo blijkt: “Toen het bod op ons huis aanvaard werd, was het eerst heel overweldigend: het emigreren, het samenwonen, een huis kopen.
De bescheidenheid van de Vlamingen
Ik vond het heel eng, maar toen ik er woonde heb ik geen moment spijt gehad. Ik pas me altijd snel aan, maar moest hier toch wel wennen aan de Kerkelijke gebruiken. Ik denk dat ik nog nooit zoveel kerken heb gezien als in België. Ook qua mensen. De bescheidenheid van de Vlamingen heb ik liever dan het luidruchtige gedoe van de Hollanders, maar ik heb het dan wel lastiger dat een Belg enorm rond de pot kan draaien. Dan heb ik liever de directheid van een Nederlander.” Vooraleer ze op 2 december gastartieste is op het jubileumconcert ’20 Jaar De Romeo’s’ in ’t Kuipke Gent, is Sasha Rosen te bewonderen in de nieuwste aflevering van de ‘Schone Vrouwen’ podcast. Deze en nog vele andere afleveringen met verrassende centrale gasten, zijn te beluisteren via: http://rigorgeous.lnk.to/schonevrouwen.