Kosten ogen laseren 2022
Stel je bent eruit, je wilt je ogen laten laseren. De voordelen van weer normaal zien wegen op tegen de kosten die je daarvoor moet maken. Tenminste dat denk je. De vraag is natuurlijk; wat kost het laten laseren van je ogen in 2022 eigenlijk. En moet je dat allemaal zelf betalen, of zou je nog een deel vergoed kunnen krijgen? Lees verder hoe het zit.
Wat kost ogen laseren?
Over het algemeen kost het laten laseren van je ogen tussen 2.000 en 4.000 euro. De exacte prijs is afhankelijk van de aanbieder, de gekozen methode en of je één of twee ogen laat laseren. In sommige gevallen zijn er al behandelingen mogelijk vanaf 900 euro. De kosten zeggen echter niets over de kwaliteit en betrouwbaarheid. Het is feitelijk een beetje appels met peren vergelijken.
Vergoeding ogen laseren vanuit basisverzekering
In principe wordt ogen laseren niet vanuit de basisverzekering vergoed. De kosten worden alleen bij hoge uitzondering en op basis van een medische indicatie vergoed vanuit de basisverzekering. In alle andere gevallen moet je kijken naar de aanvullende verzekering. Een voorbeeld van een medische indicatie is wanneer er een groot verschil zit tussen de afwijking van beide ogen. Of als je intolerant bent voor het dragen van contactlenzen, maar dat komt zelden voor.
Vergoeding ogen laseren vanuit Aanvullende verzekering
Wil je dus voor vergoeding in aanmerking komen, dan zul je moeten kijken naar je aanvullende verzekering. Hoeveel de vergoeding is, is sterk afhankelijk van je zorgverzekeraar. Sommige hanteren een maximum van 100 euro, anderen gaan tot vergoedingen van 750 euro. Toch zal er geen enkele verzekeraar zijn die alles volledig vergoed. Ooglaseren kosten laten berekenen? Neem contact op met een specialist.
Waar moet je aan voldoen voor een vergoeding voor ooglaseren?
Op het moment dat je hebt uitgezocht of je zorgverzekeraar de ooglaserbehandeling vergoedt, dan zul je zien dat er ook bepaalde voorwaarden aan worden gesteld. De meest bekende voorwaarden zijn dat een arts moet beschikken over een BIG-registratie, lid moet zijn van het Nederlands Oogheelkundig Genootschap (NOG) en de kliniek moet een ZKN keurmerk hebben.
Met de populaire behandelingen in het buitenland voldoe je hier dus meestal niet aan. Mocht je dat toch willen, dan zul je daar echt heel goed op moeten letten.