...

YouTube verbiedt nep video’s bij het redden van dieren

YouTube verbiedt nep video's bij het redden van dieren

YouTube verbiedt nep-video’s die gemaakt zijn tijdens het redden van dieren

YouTube gaat video’s verbieden waarin dieren zogenaamd gered worden. Dat schrijft de Britse krant The Times. In werkelijkheid zijn de reddingsacties meestal nep en opgezet spel door de makers van deze filmpjes. Deze nep filmpjes worden op YouTube gezet om meer populariteit te verwerven. Hoe meer kliks, hoe meer inkomsten via reclame.

Anderzijds maken ook hier sommige Facebookgroepen gretig gebruik van deze nep video’s. Meestal is dit alleen maar om in de belangstelling te staan en bezoekers te trekken naar hun kanaal of Facebookpagina.

Nepvideo’s van dieren die gered worden zijn niet zo onschuldig dan het lijkt.

Zo worden sommige dieren in een moeilijke of gevaarlijke situaties gebracht om ze uiteindelijke proberen te redden. Deze nep reddingsacties worden dan massaal gedeeld onder hun volgers. Deze nep video’s krijgen honderden en zelfs duizenden likes en worden de redders in de bloemetjes gezet. Toch zijn mensen er zich niet van bewust wat er schuil gaat achter deze schandelijke operaties waarin dieren worden misbruikt om likes en faam te verwerven.

Zo zijn er video’s waar honden bijna verdrinken tijdens een opname. Puppy’s die met slangen worden samengebracht enz.. Je kan het zo gek niet bedenken.

Dierenwelzijnsorganisaties zijn hiervan op de hoogte en zijn niet blij met deze nep video’s. Ze verwijten het platform ervan niet streng genoeg op te treden tegen deze gevaarlijke nep-video’s waar dieren mishandeld en de dupe van zijn.

Eindelijk bereiken deze schandalige praktijken het het grote publiek.

Eindelijk bereiken deze schandalige praktijken het het grote publiek. Toch zijn de makers hardleers en plaatsen na een melding hetzelfde nep filmpje gewoon terug onder een andere alias. Ze zijn niet langer zo “dom” om dezelfde dieren meerdere keren te gebruiken. Dieren worden altijd in extreme situaties geplaatst en worden pas gered nadat ze gefilmd zijn. Deze films zijn nog steeds erg populair op YouTube en Facebook.

YouTube verbiedt nep-videos bij het redden van dieren