...

Hoe bouw je een site in België? 

website bouwen BelgieHoe bouw je een site in België?

Je hebt besloten om jouw eerste website te bouwen. Dat is geen slecht idee. Want een eigen site kan je veel plezier en verdiensten geven. Je moet een website zien als jouw identiteit op het internet. Waarmee je mensen niet alleen in België maar ook wereldwijd kan bereiken. Het is dus van belang dat je een website maakt waar je helemaal zelf achter staat. Het moet er dus goed uit zien. Maar hoe krijg je dat voor elkaar als beginner? Wellicht voel je je enigszins geïntimideerd door het idee van het bouwen van een website? Geen zorgen. Dat hoeft helemaal niet. Het creatieproces is al lang niet meer zo technisch als dat het klinkt. Dit handige artikel helpt je bij het opstarten van een eigen website met een professioneel .be domein. Waardoor het allemaal een stuk gemakkelijker voor je zal zijn.

Totale controle over het uiterlijk en het ontwerp van de site

Esthetiek van de website is van groot belang. Websites moeten jouw werk professioneel onder de aandacht brengen. Daarvoor is het belangrijk dat je volledige controle over het uiterlijk van de website hebt. Dat maakt een website ontwerpen een stuk makkelijker. Er zijn verschillende gratis website maker tools beschikbaar in België. Het is aan te raden om het populaire JouwWeb te gebruiken. JouwWeb biedt een simpele manier voor een website maken waar je niet voor hoeft leren programmeren. Je bouwt daar een webpagina simpel door elementen te slepen en neer te zetten waar je dat wenst te gebeuren.

Je hebt uiteraard een goede website naam nodig

Wanneer je wilt opvallen dan heb je een geweldige website naam hebben. Met een website naam als mijnenterpise.gratiswebsiteservice.be ga je het moeilijk redden op het internet. Je hebt op zijn minst een domeinnaam als JouwWeb.be nodig. De reden is simpel. Een zogenaamd subdomein dat je bij veel website builders als JouwWeb, Wix en Jimdo gratis krijgt zijn moeilijk te onthouden. Het is niet even iets wat je zo intypt in de adresbalk. Wanneer je wilt dat jouw bezoekers terugkomen, dan dien je op te vallen. Daarvoor heb je een korte domeinnaam nodig. Het hoeft niet noodzakelijk beschrijvend te zijn. Denk bijvoorbeeld aan de naam Google. Dat zegt eigenlijk niets over de dienst. Maar het is wel catchy genoeg geweest waardoor iedereen het over Googlen heeft in plaats van zoeken bij een zoekmachine. Dus hoe korter hoe beter. Je kunt bij DNSbelgium kijken of je gewenste .BE domein nog vrij is. Wanneer je domeinnaam bezet is, dan kan je ook kijken naar een .COM of .NET domein extensie. Maar als de .BE versie al bestaat is het natuurlijk de vraag of dat handig is. Waarom zou je concurreren wanneer dat eigenlijk niet nodig is.